Zoeken

Honda test 2012 MotoGP prototpye

26 april 2011
Honda heeft onlangs op het circuit van Suzuka het prototype van de 2012 MotoGP racer aan een shakedown test onderworpen. De privetest op Honda's testcircuit vond plaats op 14 en 15 april en werd uitgevoerd door HRC testcoureurs Kousuke Akiyoshi en Tady Okada.

Honda_RCV_213_prototype

Met de nieuwe 1000cc regelgeving in de MotoGP voor de deur wordt door de deelnemende fabrikanten momenteel hard gewerkt aan de ontwikkeling van de nieuwe racers. Onlangs voerde Ducati op het circuit van Jerez al een soortgelijke shakedown test uit met haar GP12 Desmosedici, waarbij beide coureurs Nicky Hayden en Valentino Rossi kennis konden maken met de 1000cc MotoGP racer.

Van de shakedown test werd door Honda geen informatie vrijgegeven, onbekend is vooralsnog ook wanneer de drie Repsol Honda fabriekscoureurs Pedrosa, Stoner en Dovizioso voor het eerst met de machine kennis kunnen maken. Jorge Lorenzo maakte recent bekend dat hij de 2012 versie van de Yamaha M1 voor het eerst aan de tand zal gaan voelen na afloop van de MotoGP race op Mugello.