Zoeken

Honda ontwikkelt V4 MotoGP productieracer

21 juni 2012
Honda werkt aan een productie racer op basis van de huidige RC213V MotoGP racer, zo heeft MotoGP expert David Emmett op zijn website Motomatters onthuld. De racer, die volgens Honda niet als CRT machine moet worden gezien, is een replica van de huidige racer, maar dan goedkoper en gemakkelijker in omgang.

Shuhei_Nakamoto

Emmett deed de onthullingen samen met Thomas Baujard van het Franse Moto Journal. Tegenover de Fransman bevestigde HRC baas Shuhei Nakamoto dat al volop aan het V4 project wordt gewerkt, maar dat nog niet bekend is wanneer de racer zal worden geproduceerd. Nakamoto verklaarde dat de racer geen CRT machine, maar een productie racer is, een goedkopere versie van de huidige RC213V racer.

Zo zal de fiets een standaard versnellingsbak hebben, terwijl over de toepassing van pneumatische kleppen nog wordt nagedacht. Deze keuze staat volgens Nakamoto los van de eventuele introductie van een toerenbegrenzer in de MotoGP. Pneumatische kleppen hebben ook andere voordelen, als een nauwkeurigere timing en kunnen agressievere nokkenasprofielen worden toegepast.

Gevraagd naar wanneer de fiets in productie zal worden genomen verklaarde Nakamoto tegenover Motomatters wel te weten wanneer dat is, maar hield het bij een diplomatiek "binnenkort".

Een productieversie van de RC213V zou wel eens het antwoord kunnen zijn op de CRT machines, die nog steeds niet echt competitief zijn. Het doet denken aan de tijd van de Yamaha TZ, Suzuki RG en Honda RS series, en het zou mooi zijn als dit initiatief ook door de andere merken zal worden overgenomen. Dat zou de MotoGP weer een stuk aantrekkelijker kunnen maken.

Bron: Motomatters.com