Zoeken

Honda ontvouwt 2014 plannen HRC

8 februari 2014
Vanuit het Aoyama hoofdkantoor in Tokyo, Japan, heeft de Honda Motor Co. Ltd gisteren haar 2014 motorsport strategie en initiatieven ontvouwd. Een van die initiatieven is het vergroten van de populariteit van motorsport door Cross-Country Rallys als een van de sleutelcategorieën toe te voegen.

Honda HRC

In de jaarlijkse rede over de globale motorsport, waar alle fabrieksactiviteiten van Honda voor wat betreft de motorsport werden ingekleurd, heeft Honda President Takanobu Ito aangekondigd vastbesloten te zijn om het commitment me het Rally Team te vergroten.

Dit houdt in dat de Honda Racing Corporation niet alleen actief zal zijn op topniveau, maar ook de beschikbaarheid van productieracers zal gaan promoten. HRC wil de CRF450 Rally van de Dakar nog voor het eind van dit jaar gaan lanceren.

Honda hoopt hiermee gelijkwaardige machines of bijna-kopieën van de fabrieksmachines aan meer en meer klanten te kunnen gaan leveren, als onderdeel van haar poging de populariteit van de motorsport verder uit te breiden.

Team HRC deed dit jaar voor de tweede keer mee aan de Dakar Rally, die door drie van de vijf fabrieksrijders werd volbracht. Helder Rodrigues eindigde op de 5e plaats, Joan Barreda op de 7e en Javier Pizzolito op de 23e plaats. Indrukwekkender was echter het aantal etappeoverwinningen: Team HRC won 6 van de 13 etappes, het dubbele van alle concurrenten. Honda's strategie en rijders voor wat betreft de 2015 Dakar zal binnen afzienbare tijd worden aangekondigd.

Barreda en Rodriguez waren aanwezig in Tokyo, samen met MotoGP coryfeeën Marc Marquez en Dani Pedrosa, Evgeni Bobryshev en max Nagi (motocross) en andere Honda rijders uit verschillende Japanse kampioenschappen en rijders uit de IndyCar en WTCC World Touring Car Championships.