Zoeken

Honda geeft eerste foto NSF250R Moto3 racer vrij

21 februari 2011
Nadat eerder een silhouet van de fiets was vrijgeven heeft Honda nu eindelijk een eerste foto van haar nieuwe 250cc viertakt Moto3 racer wereldkundig gemaakt.

Honda_NSF250R

Technische informatie is nog niet vrijgegeven, maar volgens Honda is de nieuwe NSF25R ontworpen als de RS125R die hij het komende seizoen zal gaan vervangen, lichtgewicht, compact en hoogvermogend (voor zover je bij een 250cc ééncilinder viertakt racer over hoogvermogend kunt praten).

Omdat de NSF250R is ontworpen als een RS125R zou het volgens Honda jonge coureurs gemakkelijk maken om de overstap van twee- naar viertakten te maken. Honda hoopt dat de NSF250R Moto3 racer een springplank zal zijn voor jonge coureurs naar de Moto2 of  uiteindelijk MotoGP raceklasse.

Dat Honda het volste vertrouwen heeft in haar Moto3 racer blijkt uit Honda's website, waar het nieuwsbericht van de nieuwe racer wordt afgesloten met de woorden "We kijken er echt naar uit dat deze nieuwe NSF250R door meer mensen over de wereld zal worden geliefd en hen zal helpen hun dromen in de wereld van motorsport te realiseren, en ondertussen van de fiets erg gecharmeerd zullen zijn.