Zoeken

Honda geeft eerste beeld MotoGP productieracer vrij

27 mei 2013
Aan het eind van dit jaar zal door Honda de productieracer voor de MotoGP worden onthuld. Een eerste actiebeeld van de racer, die de afgelopen week op de Twin Ring Motegi door HRC is getest, is nu officieel door Honda vrijgegeven.

Honda MotoGP_productionracer_Motegi

Behalve dat de test van het prototype van Honda's productieracer voor de MotoGP succesvol is verlopen, werd er door Honda geen informatie vrijgegeven. De productieracer werd onder andere door Honda's testrijder Kousuke Akiyoshi getest, maar het is niet duidelijk of zijn gemeten tijd van 1'47.93 op de RC213V of dit prototype is gezet.

Van de Honda MotoGP productieracer, die volgens vice-president van HRC Shuhei Nakamoto iets op schema achterloopt, is momenteel alleen bekend dat hij niet zal zijn voorzien van de pneumatische klepbediening en de 'seamless shift' versnellingsbak, terwijl qua remmen en vering de racer met Nissin en Showa is uitgerust. De productieracer zal naar verluid 1 miljoen euro per seizoen gaan kosten.

Shuhei Nakamoto, Executive Vice President HRC:
De ontwikkeling van het model loopt momenteel iets achter op schema, maar de testen tonen meer dan we hadden verwacht. Vooral wat betreft haar performance. We kunnen de naam of de specificaties op dit moment nog niet onthullen, maar in de nabije toekomst zal hiertoe gelegenheid zijn. We zullen de machine blijven ontwikkelen om aan het 2014 MotoGP technisch reglement te voldoen en zullen het model eind dit jaar introduceren.