Zoeken

Honda gaat race-activiteiten in SBK intensiveren

23 september 2012
Op de vooravond van de voorlaatste SBK race van het 2012 seizoen heeft Honda aangekondigd haar raceactiviteiten in het SBK wereldkampioenschap flink te gaan intensiveren. Naast een vier- rijder line-up en meer technische ondersteuning heeft Honda voor het komend seizoen ook een nieuwe titelsponsor aan weten te trekken.

Honda_SBK
Het team zoals het dit jaar werd gepresenteerd. Volgend jaar met Pata als hoofdsponsor en Leon Haslam in plaats van Hiroshi Aoyama

Na dit seizoen zonder hoofdsponsor te hebben gereden heeft Honda voor 2013 in de Italiaanse snackfabrikant Pata een nieuwe sponsor gevonden voor zowel het WK Superbike alsmede het WK Supersport team. Beide teams zullen zoals vanouds door Ten Kate in Nieuwleusen worden gerund.

Het Pata Honda World Superbike Team zal in 2013 aantreden met Jonathan Rea, die daarmee zijn zesde seizoen met het Ten Kate team in zal gaan. De Japanner Aoyama, die dit jaar Rea's nieuwe teamgenoot werd, mag na een seizoen al het veld ruimen voor Leon Haslam, die daarmee na drie seizoenen weer terug bij Honda is.

Het Pata Honda World Supersport Team gaat met een compleet nieuwe lineup aantreden. Het dit seizoen eenmansteam heeft Broc Parkes bedankt, de Italiaan Lorenzo Zanetti zal zijn plaats in  het team in gaan nemen. Teamgenoot van Zanetti wordt de Nederlander Michael van der Mark, die dit seizoen voor het Ten Kate Juniorteam rijdt en hard op weg is om Superstock 600 kampioen te worden.