Zoeken

Historische terugkeer BMW naar Isle of Man TT

4 maart 2010

Voor het eerst sinds meer dan dertig jaar zal BMW weer deelnemen aan de roemruchte Isle of Man TT. De Duitse fabrikant, die in het verleden grote successen op het eiland wist te boeken, zal met een officieel fabrieksondersteund team deelnemen aan de Superbike en Senior Isle of Man TT.

Rico_Penzkofer_BMW_S100RR.jpg

Nadat BMW twaalf maanden geleden haar opwachting had gemaakt in het WK Superbike maakte de S1000RR eind vorig jaar zijn debuut bij de Macau Grand Prix, waarbij Rico Penzkofer zelfs een uitstekende vijfde plaats wist te halen.

de Duitse coureur zal nu gaan deelnemen aan de 2010 Isle of Man TT, waarvoor hij de beschikking zal krijgen over een heuse fabrieksracer. Als 34-jarige officiële testrijder voor BMW was Penzkofer nauw betrokken bij de ontwikkeling van de S1000RR Superbike, die sinds zijn lancering vorig jaar in Portimao vriend en vijand heeft verrast.

Het zal voor het eerst sinds eind jaren '70 van de vorige eeuw zijn dat BMW met een officieel team zal aantreden op het historische eiland. Helmut Dahne en Hans Otto Butenuth waren de laatste coureurs die in die tijd met BMW op het eiland reden. Sinds haar debuut in 1937 wist BMW 30 TT overwinningen te behalen, waarvan het merendeel in de zijspanklasse werd behaald.

Penzkofer maakte het afgelopen jaar zijn debuut op het eiland in de Supersport klasse. Hij reed een persoonlijk snelste ronde van net onder de 120 mph en verliet het eiland met twee bronzen replica's. Met nu een jaar ervaring is de voormalig World Endurance racewinnaar ervan overtuigd promiment aanwezig te zullen zijn.

Rico Penzkofer:
Het is een ongelofelijke eer voor mij BMW te mogen vertegenwoordigen bij haar terugkeer naar de Isle of Man TT. De Superbike daar rijden zal ongetwijfeld een nieuwe uitdaging voor mij zijn, maar de motor is geweldig en dat, in combinatie met mijn kennis van het eiland, zou ons ver moeten kunnen brengen. Troy Corser en Ruben Xaus hebben in het WK Superbike laten zien dat de fiets competitief is, en wij hopen hier op het eiland hetzelfde te doen.