Zoeken

Hayden succesvolle operatie ondergaan

9 februari 2012
Na tijdens de eerste IRTA MotoGP test dit jaar op het circuit van Sepang in Maleisië veel last van zijn geblesseerde schouder te hebben gehad keerde Nicky Hayden terug naar de Verenigde Staten waar de Marlboro Ducati MotoGP coureur maandag een succesvolle arthroscopische operatie aan zijn linker schouder is ondergaan.

Nicky_Hayden_Vrooom_2012

Nicky Hayden brak zijn schouderblad tijdens een training op zijn eigen flattrack racer eind vorig jaar, waarna in het ziekenhuis werd besloten vooralsnog niet te opereren. Tijdens de eerste MotoGP krachtsmeting van afgelopen week werd de Amerikaan echter dusdanig beperkt door zijn pijnlijke schouder dat hij af afloop besloot direct af te reizen naar Fremont, Californië, voor een grondig onderzoek in de Doctor Arthur Ting's kliniek.

Testen in de kliniek wezen uit dat het kraakbeen in de schouder was beschadigd, evenals spieren in zijn rug. Tijdens de 40 minuten durende operatie ontdekte en herstelde Dr. Arthur Ting een scheur in het bindweefsel van zijn sleutelbeen. Tijdens een aanvullende controle de daaropvolgende dag werd geconstateerd dat de operatie succesvol was geweest, waardoor de Ducati rijder nu thuis met zijn herstel kan beginnen. Als het herstel volgens planning verloopt zou Hayden tijdig fit moeten zijn voor de tweede IRTA MotoGP test in Sepang eind deze maand.

Nicky Hayden:
Het is een terugval, maar alles bij elkaar ben ik blij met hoe de dingen nu zijn gegaan. Het is goed dat alles met behulp van een scoop kan worden gedaan en de pijn valt best wel mee. het probleem zou nu verholpen moeten zijn en ik kijk er naar uit het team weer zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn.