Zoeken

Hayden naar Martinez op Honda

16 oktober 2013
Nicky Hayden zal het komende seizoen voor het Power Electronics team van Jorge 'Aspar' Martinez gaan rijden op de RCV1000R productieracer, zo is vandaag op de website van het Duitse Speedweek te lezen. Martinez heeft op het laatste moment de switch naar Honda gemaakt, omdat hij met het vertrek van Dall'Inga geen vertrouwen meer in Aprilia heeft.

Nicky Hayden_Sepang_2013

Sinds de aankondiging van Ducati voor 2014 het contract met Nicky Hayden niet meer te zullen verlengen gonst het van de geruchten omtrent de toekomst van de sympathieke Amerikaanse coureur. Ducati wilde de 2006 MotoGP wereldkampioen nog graag binnen haar gelederen houden, en organiseerde daarvoor zelfs een test met de 1199 Panigale, maar Hayden stak niet onder stoelen of banken zijn toekomst het liefst nog in de MotoGP te willen zien.

Zelf bleef Hayden positief over zijn toekomst in de MotoGP en verklaarde het afgelopen weekend tijdens de persconferentie in Sepang dat hij het volgend seizoen in de MotoGP zal rijden, maar kon nog niet onthullen bij welk team. In de wandelgangen werd echter al een tijd gesproken over het team van Jorge Martinez, dat het volgend seizoen op zoek moet gaan naar twee nieuwe coureurs. Aleix Espargaro maakt de overstap naar het Forward Racing Team, dat het komend seizoen met het Yamaha M1 motorblok gaat racen, terwijl van -Suzuki testrijder- Randy de Puniet het contract niet wordt verlegd.

Lange tijd zag het er naar uit dat het Power Electronics Team Aspar, dat de afgelopen twee seizoenen oppermachtig was in de CRT - de aparte competitie binnen de MotoGP, ook het komend seizoen met ART Aprilia machines aan de start zou verschijnen, maar de recente move van Aprilia Racing's grote man Gigi Dall'Igna naar Ducati heeft in een aardverschuiving geresulteerd.

Hoewel officieel de aanmeldperiode al was verstreken heeft Martinez toch contact met Honda gelegd voor de levering van de nieuwe RCV1000R productieracer, welke onlangs nog door Casey Stoner in Motegi is getest. Martinez verklaarde tegenover Speedweek dat Aprilia zonder Dall'Igna zinloos is, en overstappen op Ducati zou op dit moment te vroeg zijn. Bovendien zou hij momenteel Nicky Hayden slecht op een Ducati kunnen zetten.

Door over te stappen op Honda kan Martinez bovendien rekenen op erg veel financiële steun van American Honda, dat veel geld op tafel wil leggen om volgend jaar Nicky Hayden op een Honda te kunnen laten rijden. En hoewel de officiële aanmeldperiode officieel al is verstreken verklaarde HRC manager Livio Suppo dat ondanks dat de aanvraag erg laat is, het nog wel moet kunnen worden gerealiseerd.

Naast de eerder al aangekondigde Karel Abraham en Scott Redding is Nicky Hayden nu dus officeel de derde rijder die het komende seizoen op de Honda productieracer aan zal treden. Wie de nieuwe teamgenoot van Hayden binnen Aspar zal worden is nog niet bekend, volgens Martinez zal de keuze gaan vallen tussen Eugene Laverty, Hiroshi Aoyama en Yonny Hernandez.

Bron: Speedweek.com