Zoeken

Haslam verlaat Alstare Suzuki voor BMW

28 september 2010

Leon Haslam is door het Team Alstare Suzuki uit zijn tweejarig contract ontheven. De uit Derbyshire afkomstige coureur, die het afgelopen weekend zijn titelaspiraties letterlijk in rook op zag gaan, zal het komend seizoen uitkomen voor het BMW Superbike team, als vervanger van Ruben Xaus.

Leon_Haslam.jpg

Het afgelopen jaar tekende Pocket Rocket een tweejarig contract met het Alstare Team, en met succes. Lange tijd voerde Haslam het kampioenschap aan, maar kreeg halverwege het seizoen veel problemen met grip. Hij verloor het kampioenschap het afgelopen weekend aan Max Biaggi, maar het vice-wereldkampioenschap kan hem niet meer ontgaan.

De afgelopen zes weken was het Alstare team in afwachting van antwoord van Suzuki inzake de toekomst van het team, maar zonder succes. In samenspraak met Haslam heeft teamleider Francis Batta sportief besloten de talentvolle Brit te laten gaan.

Team Alstare:
We wensen Leon het allerbeste voor het 2011 seizoen. We zijn teleurgesteld om zulk een getalenteerde rijder, waar we alle hoop op hadden gevestigd, te moeten verliezen. Kennelijk deelde onze belangrijkste partner onze mening niet.

Waarmee een flinke sneer wordt uitgehaald naar Suzuki, dat dit jaar haar betrokkenheid bij het WK Superbike al flink deed inkrimpen. Niet alleen bij Alstare, ook het eigen Yoshimura Suzuki Superbike Team werd al vroegtijdig beëindigd.

Leon Haslam:
Dit jaar was geweldig, mijn beste seizoen tot nu toe. Ik ben teleurgesteld mijn WK Superbike titelaspiraties niet met het Alstare Team te volbrengen, zoals we het afgelopen jaar hadden gepland. Ik ben echter zeer dankbaar dat ze mij de in 2010 de kans hebben gegeven en nu zo vriendelijk zijn geweest me op deze hoffelijke en beschaafde manier te laten gaan.

Haslam zal van uit verpichtingen worden verheven op zondagavond na afloop van de laatste race in Magny-Cours, zodat hij kan gaan testen bij zijn nieuwe werkgever, het BMW Superbike Team. Hij zal daar aantreden naast Troy Corser, die onlangs al voor 2011 werd bevestigd. Hiermee heeft BMW een talentvolle rijder in huis gehaald die in staat moet zijn de S1000RR Superbike met regelmaat op het podium te parkeren.

Berthold Hauser, directeur BMW Motorrad Motorsport:
We zijn extreem opgewonden om met Troy en Leon te gaan samenwerken. Dit rijdersduo brengt een rijkdom aan expertise en jeugdige vechtlust samen. We zijn erg verheugd om niet alleen een tweevoudig wereldkampioen, maar ook de 2010 vice-wereldkampioen in onze 2011 line-up te hebben. Het is de juiste combinatie voor ons nog jonge team in deze fase van het project.

We hebben Leon al een tijdje in de gaten gehouden en zijn meer dan onder de indruk van zijn kracht als rijder. We zijn dan ook blij hem in ons team te mogen verwelkomen. Samen met Troy hebben we twee sterke rijders die ongetwijfeld in staat zijn onze ambitieuze doelstellingen te verwezelijken. We willen hierbij ook Ruben Xaus bedanken voor zijn diensten de afgelopen twee jaar bij het team en wensen hem veel succes in de toekomst.

Leon Haslam:
Ik heb de progressie van BMW de afgelopen twee jaar gezien en de bijna constante verbetering van de S1000RR is erg indrukwekkend. Ik kijk er erg naar uit de machine te rijden en aan den lijve te ervaren wat ik de afgelopen jaren heb gezien. Het team heeft laten zien de potentie te hebben om te winnen, en heeft de noodzakelijke fabrieksondersteuning. Ik hoop dat ik dat beetje extra kan bieden dat nodig is om te winnen. Ik ben BMW erg dankbaar dat ze zoveel vertrouwen in me hebben en geduldig in moeilijke tijden, en kijken samen uit naar een succesvol 2011