Zoeken

Haslam tekent tweejarig contract met Ten Kate

11 september 2012
Na door BMW aan de kant te zijn gezet leek de toekomst voor ex-vice-wereldkampioen Leon Haslam spannend te gaan worden, maar de Britse WK Superbike kampioen heeft alweer een zitje voor 2013 veilig gesteld. Volgens onze collega's van Visordown heeft Haslam namelijk een tweejarig contract met Ten Kate Honda getekend.

Leon_Haslam_BMW_2012

Het gerucht dat Haslam de overstap naar Honda zou gaan maken deed al langere tijd de ronde in de WK Superbike paddock, maar kwam afgelopen weekend in een stroomversnelling nadat Chaz Davies officieel als tweede rijder in het nieuwe BMW Motorrad Italia fabrieksteam werd aangekondigd, als teamgenoot van Marco Melandri.

Met het aantrekken van Davies werd Haslam door BMW buitenspel gezet. In 2010 reed Haslam voor het Alstare Suzuki team en had alle kans om op de wereldtitel, tot in Imola een opgeblazen motorblok definitief een streep door dat plan trok. Als vice-wereldkampioen ging Haslam naar BMW, maar wist zijn sterke optreden met de Suzuki bij BMW geen vervolg te geven.

Haslam zal naar verwachting bij Ten Kate de plek gaan innemen van Hiroshi Aoyama, die zijn overstap van de MotoGP vast heel anders had voorgesteld en het hele seizoen nog geen potten heeft kunnen breken.

Bron: Visordown