Zoeken

Harley XR1200 raceklasse in AMA Pro Racing

5 maart 2010

Met het beëindigen van Buell's productie kwam een einde aan de sportieve tak van Harley-Davidson. Om dat op te vangen zijn de Amerikanen de nieuwe AMA Pro Vance & Hines XR1200 raceklasse begonnen, gebaseerd op speciaal geprepareerde XR1200 machines.

XR1200.jpg

Een vijftal wedstrijden zullen dit eerste seizoen worden verreden onder de vlag van het Amerikaanse AMA Pro Racing kampioenschap. Het stelt eigenaren van Harley-Davidson XR1200 machines in de gelegenheid het tegen elkaar op te nemen in dit nieuwe kampioenschap.

Net als in de andere AMA raceklassen zal ook in deze XR1200 cup Dunlop de banden leveren, terwijl Sunoco met haar Sunoco 260 GTX als brandstofleverancier is aangemerkt. Als officiële sponsor is Vance & Hines aangetrokken, die een speciale racekit voor de XR1200 heeft ontworpen. Het pakket kost maar liefst $ 3.500, maar daarvoor krijg je onder andere een compleet Vance & Hines uitlaatsysteem, een Fuelpak benzine management systeem, raceplaatwerk incl. nummerplaat, eenzits zadel, bellypan, 17" voorwiel incl. voorspatbord, stuurdemper, oliekoeler ophangbeugels en een complete stickerset.

Met de nieuwe raceklasse is ook nog serieus geld te verdienen ook. Per wedstrijd is maar liefst $5.000 aan prijzengeld te verdelen: $2.500 voor de racewinnaar, $1.000 voor de runner-up en $750 voor de derde plaats. Nummer vier en vijf krijgen dan nog resp. $500 en $250. De eerste race zal worden gehouden op het Road America in Elkhart Lake, gelegen vlak boven Harley's hoofdkwartier in Milwaukee.