Zoeken

Groen licht voor FB Corse update!

18 maart 2010

De kogel is door de kerk. Na drie volle dagen testen op het circuit van Valencia hebben Franco Uncini en Oscar Gallardo het Italiaanse FB Corse gisteren groen licht gegeven voor het 2010 MotoGP kampioenschap, zo heeft het team in een persbericht laten weten.

FB_Corse_FB01_McCoy.jpg

Na te zijn bevestigd als nieuwkomer in de MotoGP heeft het FB Corse team samen met rijder Gary McCoy besloten de eerste twee wedstrijden in Qatar en Japan te laten schieten en het kampioenschap vanaf de derde race op het circuit van Jerez de la Frontera te zullen starten.

McCoy testte de FB01 driecilinder MotoGP machine drie dagen op het Spaanse circuit, met een erg positief resultaat. De FB01 had zonder elektronica gelopen, om de Australier de machine goed aan te laten voelen. Het team zal vandaag nog in Valencia blijven voor verdere testen met de FB01.

Gary McCoy:
Wat we vandaag (woensdag, red.) hebben bereikt is opmerkelijk omdat ik niet had verwacht vanaf het begin zoveel ronden te kunnen rijden. Ik had graag naar Qatar en Motegi willen gaan, maar ik denk dat onze beslissing deze wedstrijden te laten schieten en in plaats daarvan ons te concentreren op de ontwikkeling van de machine - en daarmee vanaf de eerste race competitief te zijn -  erg wijs is.

Update
Nadat het Italiaanse GPone in gesprek was geweest met Franco Uncini, waaruit bleek dat FB Corse de stad van zaken iets te rooskleurig had voorgesteld, heeft het team toegegeven nog geen groen licht te hebben ontvangen om deel te nemen aan de MotoGP. Hoewel de Dorna afgevaardigden zeer positief waren over de stand van zaken, is het team nog niet klaar voor een start in de MotoGP, aldus Uncini. Mogelijk dat met verder testwerk het team voor de Grand Prix van Jerez wel zover is, dat zal tegen die tijd opnieuw bekeken worden.