Zoeken

Grillini Superbike Team onthult 2013 plannen

6 december 2012
Teammanager Andrea Grillini heeft op de Bologna Motorshow zijn 2013 WK Superbike plannen gepresenteerd. Het Italiaanse team uit Bologna zal het komende seizoen opnieuw aantreden met de BMW S1000RR en heeft daarvoor de Italiaanse coureur Vittorio Iannuzzo gecontracteerd.

Vittorio Iannuzzo_Grillini

Mocht je nog nooit van het Grillini Superbike Raceteam hebben gehoord, het Italiaanse raceteam maakte in 2008 zijn debuut in het WK Superbike met de Yamaha YZF-R1 en de Franse rijder Loic Napoleone. Napoleone bungelde in het startveld onderin en na de zevende ronde op de Duitse Nurburgring hield het team het voor gezien.

Het afgelopen seizoen maakte Grillini zijn comeback als Grillini Pogea Superbike Team, met de Australiër Mark Aitchison als coureur op de BMW S1000RR. Ook het 2012 seizoen hield het team niet lang stand. De prestaties van Aitchison, die in 2007 drie tweede plaatsen in het Superstock 1000 kampioenschap wist te halen, stelden teleur waarna team en rijder na de wedstrijd op Donington park besloten uit elkaar te gaan. Het Grillini team stond nog enkele wedstrijden met andere rijders aan de start, maar na Brno hield het team het opnieuw voor gezien.

Op de Bologna Motorshow werden door teameigenaar Andrea Grillini echter de nieuwe 2013 raceplannen van het team gepresenteerd. Het team is er ondanks alle malaise in geslaagd de sponsoren te behouden, wat volgens Grillini gezien de economische situatie niet eenvoudig was geweest, waardoor het komend seizoen met een meer ervaren coureur het WK Superbike avontuur kan worden aangegaan.

Met de voor 2013 gecontracteerde Vittorio Iannuzzo heeft het team zeer zeker een ervaren coureur in huis gehaald. De 30-jarige coureur uit Avellino stond al in 93 WK Superbike wedstrijden aan de start. Zijn beste resultaat stamt uit 2003 toen hij met de Alstare Suzuki GSX-R1000 de zevende plaats wist te behalen, na een jaar eerder met het Alstare Suzuki team de Superstock 1000 titel te hebben behaald.