Zoeken

Gresini Team zal laatste Grand Prix bijwonen

26 oktober 2011
Het San Carlo Gresini Team zal de laatste Grand Prix van het seizoen over ruim een week op het Spaanse circuit van Valencia bijwonen. Ter nagedachtenis van Marco Simoncelli zal zijn pitbox als gebruikelijk worden ingericht en zal zijn motor het hele weekend ten toon worden gesteld. Het team heeft echter nog een besluit genomen of Hiroshi Aoyama en Moto2 coureurs Pirro en Takahashi in actie zullen komen.

Marco_Simoncelli_Honda_RCV212_Gresini

Gisteren arriveerde het lichaam van de zondag overleden Marco Simoncelli op het Fiumcinino vliegveld van Rome, onder begeleiding van zijn vader Paolo en Marco's goede vriend Valentino Rossi. Wijlen 'Super Sic' werd op het vliegveld naast verscheidene sportvertegenwoordigers - waaronder Gianni Petrucci, secretaris van het Italiaans Nationaal Olympisch Committee en Paolo Sesti, President van de Italiaanse Motorsport Federatie - met een langdurig applaus onthaald door een grote schare fans die naar het vliegveld van Rome waren gegekomen.

Het lichaam is vandaag in het stadstheater van zijn thuisplaats Coriano voor het publiek te bezichtigen, de begrafenis staat gepland voor donderdag 27 oktober om 15:00 uur in de Santa Maria di Coriano kerk van Coriano. Simoncelli zal op het kerkhof van zijn thuisplaats, waar hij 24 jaar geleden werd geboren, worden begraven.

Terwijl de voorbereidingen voor de begrafenis in volle gang zijn heeft het Gresini team haar intentie bevestigd om tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen aanwezig te zijn, waar de MotoGP commune een eerbetoon voor de wijlen Italiaanse coureur zal houden. Het merendeel van de teamleden zijn naar Valencia afreizen, waar de pitbox van Marco Simoncelli zal worden opgebouwd en de RCV212 met startnummer 58 als eerbetoon zal worden getoond.

Teameigenaar Fausto Gresini heeft echter nog niet besloten of MotoGP coureur Hiroshi Aoyama en Moto2 coureurs Michele Pirro en Yuki Takahashi aan de Grand Prix zullen deelnemen. Naar verwachting zal het team na de begrafenis van Marco Simoncelli hier uitsluitsel over geven. In een persbericht spreekt het Italiaanse team haar dank uit aan de ontelbare steunbetuigingen die het sinds zondag mocht ontvangen. "Dank voor de liefde die voor Marco is getoond. De ster van 'Super Sic' zal voor altijd in de hemel schijnen! Van Marco's familie en het team, dank u."