Zoeken

Gresini Honda dit jaar in zwart uit respect Simoncelli

14 maart 2012
In de Galleria del Vento van het hoofdkantoor van de Polytechnic Universiteit van Milaan heeft San Carlo Honda Gresini haar MotoGP, CRT en Moto3 teams voor 2012 voorgesteld. Uit eerbetoon aan wijlen Marco Simoncelli zullen zowel de MotoGP machine van Alvaro Bautista als de CRT machine van Michele Pirro dit jaar in een zwarte kleurstelling rijden.

San_Carlo_Gresini_2012

De presentatie van het 2012 MotoGP San Carlo Gresini team zag niet alleen twee nieuwe rijders, maar ook de presentatie van de FTR machine met door Ten Kate geprepareerd CBR1000RR motorblok. Gresini zag zich genoodzaakt één CRT machine in te zetten nadat Honda bekend had gemaakt in 2012 minder RCV213's in te gaan zetten.

Hoewel Gresini dit jaar in alle drie de raceklassen vertegenwoordigd zal zijn, met Alvaro Bautista en Michele Pirro in de MotoGP, Gino Rea en Ratthapark WIlairot in de Moto2 en Niccolo Antonelli in de Moto3, werden enkel tijdens de presentatie in Milaan enkel de RCV213 en FTR MotoGP machines en NSF250R Moto3 machine onthuld.

Teamleider Fausto Gresini verklaarde tijdens de presentatie dat het niet eenvoudig was geweest om door te gaan, na wat het afgelopen jaar was gebeurd, maar dat het team hernieuwd enthousiasme had gevonden om opnieuw te starten.