Zoeken

Gresini gaat CRT motor inzetten

16 november 2011
Fausto Gresini gaat het komend seizoen in de MotoGP rijden met een Claiming Team Rule motor, die naast de Honda RC213V fabrieksracer zal worden ingezet. De CRT motor van het Italiaanse team zal worden aangedreven door het motorblok van de CBR1000RR, dat in een FTR rijwielgedeelte zal worden gemonteerd.

Fausto_Gresini

Waar teamleider Fausto Gresini enthousiast is over de uitdaging van de CRT motoren, die volgens de Spanjaard wel eens de toekomst van de MotoGP zouden kunnen zijn, zal Honda's beslissing het komende seizoen minder fabrieksfietsen in te zetten ongetwijfeld mee hebben gespeeld met de beslissing het komende seizoen naast de RC213V een CRT motor in te gaan zetten.

De CRT machine zal worden ontwikkeld door het Britse FTR, dat in de Moto2 al namen als Pol Espargaro en Simone Corsi heeft rijden, en heeft als basis het motorblok van Honda's CBR1000RR Fireblade. Welke coureur het komend seizoen op de machine zal gaan rijden zal door het team binnenkort bekend worden gemaakt, maar Moto2 racewinnaar op Valencia Michele Pirro wordt momenteel door insiders aan het zitje gelinkt.

Fausto Gresini:
Het is een grote genoegdoening dat we een overeenkomst hebben bereikt met FTR om deel te gaan nemen aan de nieuwe CRT MotoGP series. Het gevecht tussen de Claiming Rule Teams zal opwindend worden waar we vol enthousiasme aan gaan beginnen.

Onze bereidheid om deel te nemen was altijd gebaseerd op de voorwaarde dat we de juiste technische partner zouden kunnen vinden en met FTR Moto en een Honda CBR1000RR motorblok denkwen we een competitieve motor voor deze nieuwe categorie te kunnen bouwen. Het is een nieuw avontuur dat onze racegedachte aanspreekt en wat wel eens de toekomst van de MotoGP zou kunen gaan worden. We zullen ons uiterste best doen en ik ben zeker dat we samen grote resultaten zullen gaan behalen.