Zoeken

Gobmeier vervangt Priziosi bij Ducati Corse

21 november 2012
De laatste Grand Prix van het seizoen ging het gerucht al in de paddock, maar nu is het officieel: onder druk van Audi heeft Filippo Preziosi, General Manager bij Ducati Corse, het veld moeten ruimen voor Bernhard Gobmeier, die door Audi bij BMW is weggekocht.

Gobmeier BMW

Dat bij Ducati koppen zouden rollen was wel te verwachten, sinds de wereldtitel in 2007 is het alleen maar bergaf met het merk gegaan in de MotoGP. De van carbonfiber monoocoque frame voorziene Desmosedici bleek erg lastig te rijden, wat voor Stoner reden was om in 2010 de overstap naar Honda te maken.

Ook Valentino Rossi kon het tij niet keren, in twee jaar tijd kwam de negenvoudig wereldkampioen niet verder dan 3 podiums, ver beneden zijn maat. Audi was lange tijd met Valentino Rossi in gesprek, maar de nog steeds ongekend populaire Italiaan had geen vertrouwen meer in het project en besloot voor beduidend minder geld terug naar Yamaha te gaan.

Door de tegenvallende resultaten wam de positie van Filippo Preziosi steeds meer onder druk te staan. Preziosi is door Ducati doorgeschoven naar de Research & Development afdeling als algemeen directeur en staat nu direct onder Claudio Demenicali, General Manager bij de Ducati Motor Holding.

Als nieuwe General Manager bij Ducati Corse heeft Audi Bernhard Gobmeier aangesteld. Gobmeier was de afgelopen jaren werkzaam als Superbike Directeur bij BMW en kwam dit jaar met Marco Melandri erg dicht in de buurt van BMW's allereerste WK Superbike wereldtitel. Gobmeier is niet het enige nieuwe gezicht bij Ducati Corse, Paolo Ciabatti is als nieuwe Ducati MotoGP Project Manager aangesteld terwijl Ernesto Marinelli de nieuwe Project Director bij Ducati Superbike is geworden.

Gabriele Del Torchio, CEO Ducati Motor Holding:
Met deze nieuwe aanstellingen en de aangekondigde coureurs voor 2013 in de MotoGP en het WK Superbike zijn we goed voorbereid om het nieuwe raceseizoen een stap vooruit te kunnen zetten. We zijn ervan overtuigd dat met deze nieuwe organisatie en gefocuste strategie we onze doelen zullen verwezenlijken, en de fundementeel belangrijke transfer van knowhow van racen naar productie kunnen voortzetten. Een van de elementen die karakteriserend zijn voor elke Ducati motorfiets.