Zoeken

Gobmeier licht Ducati MotoGP plannen toe tijdens Wrooom

17 januari 2013
Kersverse General Manager van Ducati Corse Bernhard Gobmeier heeft op de derde dag van Wrooom, de jaarlijkse presentatie van het Ducati MotoGP team in de Italiaanse Dolomieten, de plannen voor 2013 toegelicht. Volgens Gobmeier zijn al veranderingen in de team-infrastructuur aangebracht, maar zal voor wat betreft de ontwikkeling van de GP13 in eerste instantie sprake zijn van evolutie in plaats van revolutie.

Bernhard Gobmeier_Ducati_MotoGP 

Na twee ronduit teleurstellende seizoenen met Valentino Rossi is Ducati's nieuwe eigenaar Audi er alles aan gelegen om het Italiaanse merk weer bovenaan de MotoGP ladder te krijgen. Als eerste maatregel werd na afloop van het 2012 seizoen Bernhard Gobmeier als opvolger van Felippo Preziosi aangesteld. De 53-jarige Duitser was de afgelopen jaren als teammanager verantwoordelijk voor het succes van BMW in het WK Superbike.

In plaats van de GP12 helemaal op z'n kop te zetten gaf Gobmeier tijdens de presentatie op Wrooom aan dat de GP13 slechts in detail verschillend is van de GP12 en dat de modificaties gedurende het seizoen voornamelijk op elektrisch gebied zullen zijn. Pas na analyse van alle gegevens en feedback van de vier rijders - het Pramac team zal als Ducati Junior team veel meer met de fabriek verweven zijn - zal een nieuwe machine worden gebouwd, die voor 2014 staat ingepland.

Bernhard Gobmeier:
Ik ben erg tevreden. Allereerst, de manier waarop ik door de fabriek werd verwelkomd was hartverwarmend en voelde alsof ik in een grote familie werd geïntroduceerd. De eerste impressies op menselijk gebied waren exceptioneel en draagt natuurlijk bij om een gezonde basis met goede motivatie en samenwerking te creëren, waardoor we in staat zijn om al onze bronnen in te zetten richting het merk, het bedrijf en het project.
De uitdaging die voor ons ligt is een grote en iedereen is nieuwsgierig naar wat we gaan doen om het gat met onze rivalen te dichten. We moeten in een flink aantal verschillende richtingen gaan werken, waar we een verschil kunnen gaan maken. We hebben al een aantal positieve veranderingen in de teamstructuur aangebracht en hebben al enkele ideeën voor de ontwikkeling van de machine. Ik prefereer hierbij van evolutie in plaats van revolutie te spreken en met dit in gedachte willen we eerst het materiaal dat de tweede helft van het afgelopen seizoen is ontwikkeld gaan evalueren. Ik denk dat met deze benadering we de performance van de motor op korte termijn kunnen verbeteren, maar we zijn ook aan het werken aan nieuwe oplossingen die gedurende het 2013 seizoen zullen worden geïmplementeerd.

Gobmeier verklaarde bovendien dat Ducati Corse het komend seizoen ook zijn vruchten zal plukken van het Pramac Racing Team, dat als Junior Ducati team direct bij de ontwikkeling van de GP13 betrokken zal zijn. De twee rijders Andrea Iannone en Ben Spies zullen Ducati van waardevolle feedback voorzien, en daarnaast is Michelle Pirro als testrijder aangesteld. Pirro zal bovendien drie wedstrijden met een wildcard aantreden.

Volgens Gobmeier is het echter nog te vroeg om aan resultaten te denken. Eerst moeten de eerste wintertesten worden afgewacht, waar nieuwe dingen zullen worden uitgeprobeerd en de rijders in staat zal worden gesteld om aan de motor te wennen. Gobmeier is er echter van overtuigd dat met de aanvullende informatie van de rijders en de knowhow binnen het team ze snel zullen kunnen verbeteren. Het doel voor het komende seizoen is opnieuw om podiumplaatsen te kunnen gaan strijden.