Zoeken

Gebroeders Birchall winnen tweede zijspan TT

6 juni 2013
In navolging van de eerste zijspanrace is ook de tweede zijspanrace van de 2013 Isle of Man TT door debuut-winnaars op naam geschreven. Ditmaal waren het de gebroeders Ben en Tom Birchall, die bij de start de leiding in de wedstrijd namen en na drie ronden voor het eerst als winnaars werden afgevlagd. Dave Molyneux/Patrick Farrance en Conrad Harrison/Mike Aylott maakten het podium compleet.

Ben-Tom Birchall_Sidecar_TT

Na de pech van afgelopen zaterdag, toen de gebroeders in leidende positie het zijspan noodgedwongen met pech aan de kant hadden moeten zetten, waren Ben en Tom Birchall de tweede race gebrand op een goed resultaat. De broers uit Nottinghamshire zetten bij de start direct de aanval in en hadden bij Glen Helen al een voorsprong van twee seconden op Tim Reeves/Dan Sayle, de winnaars van de eerste race.

Aan het eind van de eerste ronde hadden de Birchalls al een voorsprong van 10,7 seconden opgebouwd op het duo Reeves/Sayle, die op hun beurt meervoudig TT winnaars Molyneux/Farrance twee seconden voor wisten te blijven. In de tweede ronde zetten de Birchall's met 114.662 mijl per uur hun persoonlijk snelste tijd en breiden daarmee hun voorsprong tot 16 seconden uit.

In de laatste ronde hielden de Birchalls hun voorsprong vast en werden met 17,3 seconden voorsprong op Molyneux/Farrance afgevlagd. De gebroeders treden daarmee in de voetsporen van Reeves, door een TT overwinning aan hun 2009 Wereldkampioenschap toe te voegen. Molyneux/Farrance en Harrison/Aylott maakten het podium compleet. De winnaars van de eerste race Reeves/Sayle werden ditmaal door de pechduivel geplaagd, in de tweede ronde viel het duo bij Ballaugh met mechanische problemen uit.