Zoeken

Gamma Racing Day opgeschrikt door dode zijspanrace

4 augustus 2013
De Duitse bakkenist Sandor Pohl is bij de WK zijspanrace van de Gamma Racing Day op het circuit van Assen om het leven gekomen. De bakkenist viel na de haarbocht uit de bak en werd seconden later door een ander zijspan overreden. In het ziekenhuis bleek Pohl al aan zijn verwondingen te zijn bezweken.

Sidecar-Racing Team-Kiser

Sandor PohlTwee weken na het dramatische dodelijk ongeval in het WK Supersport op de Moscow Raceway was vandaag tijdens de Gamma Racing Day helaas opnieuw een dodelijk ongeval te betreuren. Bij het insturen van de Haarbocht raakte het Team Kiser zijspan naast de baan, draaide om zijn as en kantelde daarbij, waardoor bakkenist Sandor Pohl uit de bak werd gelanceerd.

Pohl lag midden op de baan en werd luttele seconden later door een ander zijspan overreden. De wedstrijd werd direct stilgelegd en ter plekke werd Pohl gereanimeerd en naar het ziekenhuis afgevoerd. In het ziekenhuis werd echter geconstateerd dat Pohl aan zijn verwondingen was bezweken.

Als gevolg van het vreselijke ongeval werd in overleg met de teams besloten de wedstrijd te annuleren. De rest van het programma van de Gamma Racing Day wordt nog wel afgewerkt, maar dan sober. Zo zal er tijdens de huldiging geen champagne meer worden gespoten.

Wij wensen familie, vrienden en het team veel sterkte met het verwerken van het verlies.