Zoeken

Frans Verhoeven rijdt 2011 Dakar op BMW

3 augustus 2010

Frans Verhoeven zal het komend jaar de Dakar Rally, die voor de derde keer in Argentinië en Chili zal plaatsvinden, rijden. De Brabander zal uitkomen voor het Speedbrain BMW Team, naast de Franse topfavoriet David Fretigne.

rally_team_spirit_4.jpg

Team Speedbrain gaat naar de Dakar 2011 als een krachtige nieuwkomer. De rijders voor het team met sterke Duitse roots worden de Franse 450cc-specialist David Fretigne en de Nederlander Frans Verhoeven. De Portugezen Paulo Goncalves en Pedro Bianchi Prata voltooien het team als waterdragers van het door BMW samen gestelde racing team met Speedbrain technologie.

Speedbrain, het hoogtechnologisch bolwerk in Zuid Duitsland dat al enkele jaren voor BMW het offroad-factory team runt ontwikkelde recent een rally bike gebaseerd op de BMW G 450 X. Multi-time Dakar etappewinnaar Verhoeven is in hoge mate behulpzaam geweest bij het proces als de ontwikkelingsdeskundige en testrijder. David Fretigne gaat naar de Dakar 2011 met de ambitie om het legendarische evenement te winnen.

rally_team_spirit_5.jpg

De rally motor maakt gebruik van het concept van de BMW 450 X, wat heeft geresulteert in een uitzonderlijk lichte en wendbare motorfiets, die echter toch erg stabiel blijft bij hogere snelheden. Het kleine silhouet van de machine zorgt voor minimale luchtweerstand, terwijl de krachtige en betrouwbare BMW motor de ideale krachtbron levert - deze twee troeven samen vormen een uiterst efficiënte combinatie. De 30-liter tank is gelegen in het centrum van de bike, recht onder het zadel en zorgt hierdoor voor handige en goed uitgebalanceerde setup van het geheel.

Team manager Wolfgang Fischer:
De ervaring en know-how verzameld via de samenwerking met BMW Motorrad Motorsport gaf Speedbrain de perfecte basis om de Dakar uitdaging aan te gaan met een omgebouwde BMW 450 X. De motor staat voor een uitstekende gewichtsverdeling en biedt een ongelooflijk lenig gevoel. De positie van de tank ruimte, gemaakt voor een nieuwe aanpak en de 450cc verplaatsing regel past mooi in het kader. De samenwerking tussen Speedbrain en Frans Verhoeven, voor ons een opmerkelijke onderzoeker en testrijder, komt zeker tot bloei.