Zoeken

FIXI Cresent Suzuki sluit test Almeria positief af

19 januari 2013
Het FIXI Cresent Suzuki team heeft haar eerste test op het Spaanse Almeria met een positief gevoel afgesloten. Ondanks dat de tweede testdag vanwege te zware wind vroegtijdig werd afgeblazen waren beide coureurs Camier en Cluzel positief over de 2013 Suzuki GSX-R1000.

FIXI Suzuki_GSX_R1000_Almeria_Leon_Camier

Het Britse team dat in het WK Superbike de eer van Suzuki hoog heeft te houden had de afgelopen maanden hard gewerkt om de 2013 versie van de GSX-R1000 op alle fronten te verbeteren. Camier reed de eerste dag vooral op harde banden en legde de nadruk op het grondig checken van alle onderdelen, als deel van de shakedown test, en stapte de tweede dag over op het nieuwe 2013 Yoshimura motorblok. De hevige wind, die de eerste dag ook had opgespeeld, was de tweede dag echter te sterk waardoor het volledige potentieel van het nieuwe motorblok niet goed kon worden benut.

FIXI Suzuki_GSX_R1000_Almeria_Jules_Cluzel

Voor Jules Cluzel was het de eerste kennismaking met de Suzuki GSX-R1000 en zijn eerste kennismaking met een superbike in het algemeen. De voormalig Moto2 coureur maakte het afgelopen seizoen de overstap naar het WK Supersport en maakt dit jaar zijn debuut in het WK Superbike. Cluzel was erg onder de indruk van de kracht van de GSX-R, die veel meer vermogen per kilo heeft dan de supersport van het afgelopen jaar. De tweede dag wist Cluzel zijn rondetijden goed te verbeteren, maar kwam tegen het eind wel ten val en liep daardoor een lichte blessure aan zijn arm op. De Fransman hoefde echter niet te worden behandeld en zal de volgende week tijdens de tweedaagse test op Jerez gewoon van de partij zijn.