In navolging van de MotoGP heeft de FIM ook de voorlopige kalender van het WK Superbike bekend gemaakt. Opmerkelijk in de 2012 kalender is dat, naast dat voor het eerst in Rusland zal worden gereden, maar liefst 15 wedstrijden in de kalender zijn opgenomen, twee meer dan dit seizoen.">

Zoeken

FIM maakt voorlopige 2012 kalender WK Superbike bekend

25 september 2011
SBK_logoIn navolging van de MotoGP heeft de FIM ook de voorlopige kalender van het WK Superbike bekend gemaakt. Opmerkelijk in de 2012 kalender is dat, naast dat voor het eerst in Rusland zal worden gereden, maar liefst 15 wedstrijden in de kalender zijn opgenomen, twee meer dan dit seizoen.

De grootste veranderingen in de 2012 kalender zitten vroeg in het seizoen, waar twee nog aan te kondigen evenementen aan de kalender zijn toegevoegd en waarbij de eerste wedstrijd op Britse grond een maand naar achteren is geplaatst, een week na de wedstrijd op Monza.

Ook is de verplichte zomerstop danig ingekort, van vijf weken dit seizoen naar drie weken in 2012. De aftrap van het tweede deel van het 2012 seizoen vindt zoals gezegd voor het eerst in Rusland plaats, op de nog in aanbouw zijnde Moscow Raceway. De wedstrijd op Imola lijkt daarvoor het veld hebben moeten te ruimen, maar het is niet ondenkbaar dat Flammini deze naar een van de twee nog aan te kondigen data zal verschuiven.

Voorlopige 2012 wedstrijdkalender WK Superbike

Datum Land Circuit
26 februari Australie Phillip Island
4  maart t.b.a. t.b.a.
1 april Europe t.b.a.
22 april Nederland Assen
6 mei Italie Monza
13 mei Europe Donington
28 mei USA Miller Motorsport Park
10 juni San Marino Santamonica - Misano Adriatico
1 juli Spanje Motorland Aragon
22 juli Tsjechie Brno
5 augustus Verenigd Koninkrijk  Silverstone
26 augustus Rusland Moscow International Raceway
9 september Duitsland Nurburgring
7 oktober Frankrijk Magny Cours
21 oktober Portugal Portimao