Zoeken

FB Corse: geen Hopkins, wel McCoy

29 januari 2010

Nadat FB Corse recentelijk nog flink had uitgehaald naar de internationale pers moest het Italiaanse team deze week flink door het stof. De door het team als zeker bestempelde deal met Hopkins gaat namelijk toch niet door.

FB_Corse_logo.jpg

Het begint langzamerhand op een echte soap te lijken. Nadat de Amerikaanse pers er lucht van had gekregen dat John Hopkins zou gaan test voor het M4 Suzuki Team, dat deelneemt aan het AMA Pro American Superbike kampioenschap, ging het nieuws al snel dat Hopkins de MotoGP zou laten voor wat 't is en zijn heil in 2010 gaan zoeken in de AMA Pro Racing series.

In reactie hierop verstuurde FB Corse een persbericht, waarin flink werd uitgehaald naar die Amerikaanse media die volgens de Italianen niets dan leugens aan het verpreiden waren. Hopkins zou wel degelijk voor het team hebben getekend en zou niet kunnen wachten totdat hij zijn been over de nieuwe 3-cilinder MotoGP machine zou kunnen gooien.

De Italianen zijn nu, twee weken later, flink door het stof moeten gaan, door te erkennen dat Hopkins inderdaad heeft besloten in het AMA te gaan racen. FB Corse stelt nog steeds de intentie te hebben het hele 2010 seizoen met de nieuwe driecilinder te willen rijden, maar gevraagd waarom ze niet op de voorlopige MotoGP startlijst staan vermeld lag volgens FB Corse burocratie hieraan ten grondslag.  Dorna en de FIM zouden eerst de testresultaten willen afwachten om te zien of de motor competitief genoeg is.

FB Corse benadrukt dat de lancering van de motor, 11 februari bij het Virgin Radio Station in Milaan, nog steeds volgens planning plaats zal vinden. Als nieuwe rijder van het team zou zijn gekozen voor de Australiër Gary McCoy, die recentelijk bij Triumph is vervangen door Jason DiSalvo.