Zoeken

Extra training voor 2014 Isle of Man TT

8 januari 2014
De organisatie van de Isle of Man TT heeft het reglement en het tijdschema van de 2014 Isle of Man TT bekend gemaakt. Ten opzichte van verleden jaar is op donderdagochtend een extra kwalificatietraining ingepland, om de rijders meer tijd te geven zich op de zware raceweek voor te bereiden.

Isle of_Man_TT

Reden voor de beslissing een extra kwalificatietraining toe te voegen is het debacle van afgelopen jaar geweest, toen tijdens practice week het eiland een overmaat aan regen te verwerken kreeg, waardoor de traditioneel 's avonds verreden trainingen geheel of gedeeltelijk moesten worden geannuleerd.

Om de coureurs toch voldoende trainingstijd te geven werd noodgedwongen op zaterdag een extra kwalificatie ingelast, waardoor de eerste Superbike race van zaterdag naar zondag moest worden verschoven.

De trainingsweek voor de 2014 Isle of Man TT begint op zaterdag 24 mei, als de nieuwkomers van zowel de motoren als de zijspannen vanaf 18:20 in de gelegenheid worden gesteld om onder begeleiding het dik 37 mijl lange circuit te verkennen. Een half uur later gevolgd door de reguliere zijspanrijders en de Lightweight coureurs.

Voor de Superbike, Supersport en Superstock coureurs begint de trainingsweek op maandag 26 mei, waarna er elke avond tot vrijdag 30 mei kan worden getraind. Net als andere jaren mogen afwisselend de verschillende klassen op de baan.

De nieuwe aanvullende kwalificatie is op donderdagochtend 29 mei ingepland, van 10:15 uur tot 12:40 uur in totaal. Vanaf 10:15 tot 11:00 uur mogen de Superbike, Superstock en Supersport motoren op de baan, van 11:05 tot 11:50 uur gevolgd door de Supersport en Leightweight machines en van 11:55 tot 12:40 de zijspannen tot slot.

Wedstrijdleider Gary Thompson:
We hebben dit jaar een aanvullende kwalificatie voorgesteld om de beperkte trainingstijd te verruimen en er zeker van te zijn dat machines en rijders voldoende gelegenheid hebben gehad om te kunnen trainen. Het afgelopen jaar moesten we de Superbike race uitstellen om rijders extra trainingstijd te kunnen geven.
we zullen met alle relevante partijen overleggen om er zeker van te zijn dat de additionele sessie mogelijk zal zijn met zo min mogelijk verstoring voor het publiek. Ik wil zowel het ministerie van Infrastructuur van het eiland Man als de Isle of Man TT Marshals Association bedanken voor hun steun.

Aan het schema van de wedstrijdweek zijn geen wijzigingen doorgevoerd. De openingsrace van de 2014 Isle of Man TT, de Superbike TT, staat voor zaterdagochtend 31 mei om 11:00 ingepland, om 14:00 uur gevolgd door de eerste zijspanrace. Maandag 2 juni volgt om 10:45 uur de eerste Supersport race, waarna om 14:00 uur de Superstock race van start zal gaan.

Voor woensdag 4 juni staan drie wedstrijden ingepland, te beginnen met de over één ronde verreden TT Zero om 10:45 uur, gevolgd door de tweede Supersport race en de tweede zijspanrace. De wedstrijdweek wordt traditioneel op vrijdag afgesloten, met allereerst de Leightweight TT en daarna het hoogtepunt van de week, de Senior TT.