Zoeken

European Junior Cup volgend jaar met CBR500R

14 november 2012
De voorgaande kampioenschappen waren met de Kawasaki ER-6f en KTM 690 Duke, maar het komend seizoen zal de European Junior Cup, het bijprogramma van het WK Superbike, met Honda's gloednieuwe CBR500R worden verreden. De nieuwe racer, die is bedoeld voor motorcoureurs in de leeftijd van 14 tot 19 jaar, werd op de EICMA in Milaan gepresenteerd.

Honda CBR500R_EJC

De European Junior Cup wordt verreden tijdens de acht ronden van het FIM World Superbike-kampioenschap. Hiermee voorziet Honda ook de wegracers van een internationale omgeving, waar zij hun vaardigheden aan de meest invloedrijke mensen in de internationale motorracewereld kunnen laten zien en kunnen leren van de besten in deze tak van motorsport.

Deelname aan dit seizoen kost € 19.950, exclusief BTW. De deelnemers aan de European Junior Cup krijgen eveneens een volledig geprepareerde Honda tot hun beschikking, een CBR500R, die ook zij na het seizoen mogen houden. Op de Honda-motor is genoeg ruimte die eventuele sponsors kunnen vullen. Banden, onderhoud, brandstof, smeermiddelen en racemanagement zijn bij de prijs inbegrepen.

Daarnaast krijgen European Junior Cup-deelnemers de kans om voorafgaand aan het seizoen een trainingskamp in Spanje te volgen. Ook kunnen ze tijdens het seizoen een coachingsprogramma volgen waarbij ze worden bijgestaan door voormalige internationaal coureurs. De winnaar van de European Junior Cup mag in 2014 in een Honda-team een keer deelnemen aan een race van het European Superstock 600-kampioenschap, mits hij of zij voldoet aan de leeftijdscriteria van die raceklasse.

Geïnteresseerden in de European Junior Cup kunnen zich inschrijven op de website van Hondaproracing.