Zoeken

Endurance 4 fun: 500 km van Zolder

19 mei 2010

Afgelopen weekend werd bij onze Zuiderburen het hagelnieuwe Endurance 4 fun kampioenschap verweldkomd op het circuit van Zolder. Op hetzelfde moment werd het publiek getrakteerd op de X-days.

Zolder_500km_start.jpg 

Maar liefst 43 teams stonden na drie uitgebreide kwalificatiesessies en een spannende Superpole op de startgrid voor de start van deze 500km durende endurance wedstrijd. Na een Le Mans start waren de rijders vertrokken voor 125 rondjes aan een verschroeiend tempo. Pole sitter Erwin Vandikkelen van Felix&Jos Racing moest in de start enkele teams zoals snelste starter Tommy Deschouwer voorlaten, maar liet niets over aan Zolder_500km_start_2.jpg
Zolder_500km_de_Schouwer.jpg 
het toeval over en reed in zijn eerste stint de snelste tijd van de dag (1’35”669). Door de ideale omstandigheden, de weergoden waren de organisatie gunstig gestemd, en het klein aantal foutjes die werden gemaakt, moest het verschil gemaakt worden in de pitstops en de bandenslijtage.

Vooral in de 600+ klasse kregen het publiek een spannende strijd voorgeschoteld tussen Deschouwer Racing2, BMW Motorsportschool Zolder en Felix&Jos Racing. Toch viel deze laatste in de slotfase nog buiten de prijzen en raakte FLG Racing met Marc Fissette en Fabian Legrelle nog net op het podium. De eerste plaats ging naar Deschouwer Racing2 die een bijzonder knappe en constante prestatie wisten neer te zetten. De tempoversnelling van BMW Motorsportschool Zolder kwam net te laat en moesten zich daardoor tevreden stellen met de tweede stek.

In de 600-klasse zorgde Campus Francorchamps met het Duo Weynants/Geers voor behoorlijk wat animo. Dit team reed namelijk niet enkel in hun klasse de pannen van het dak, maar zij reden ook de 1000cc’s vlot voorbij. Hun klasse overwinning werd meteen een klasse-overwinning. Tweede 600 werd Hautekiet Racing voor Felix & Jos Yamaha 600 Racing.

In de Trophy liet Team 848 met gemak de concurrentie achter zich. Dit goed geoliede team had maar liefst vier ronden voor op eerste achtervolger Motorpaleis GSM Racing. Team Motorrijder volgde in derde positie.

Zolder_500km_podium600plus.jpg

De volgende wedstrijd in het Endurance 4 Fun kampioenschap wordt verreden op 24 juni in Zolder. De teams maken zich dan klaar voor een 4 uurs wedstrijd.