Zoeken

Elias vervangt Barbera tijdens MotoGP Laguna Seca

24 juli 2012
Nog geen twee weken na zijn ontslag bij het Aspar Racing Moto2 team zal Toni Elias zijn rentree gaan maken in de MotoGP. De 29-jarige Spanjaard zal het komend weekend landgenoot Hector Barbera vervangen tijdens de U.S. Grand Prix op het circuit van Laguna Seca. Barbera brak op 20 juli zijn been tijdens een training in Spanje en is vier tot zes weken uit de running.

Hector_Barbera_Pramac

Barbera onderging afgelopen weekend in het Instituto Universitario USP Dexeus een succesvolle operatie aan zijn linkerbeen. Twee dagen eerder had de Pramac Ducati coureur tijdens een training zowel zijn linker fibula als tibia (scheenbeen) gebroken. De operatie werd uitgevoerd door Doctor Xavier Mir in samenwerking met Doctor Eugenio Jimero. Dr. Mir verklaarde na afloop dat de operatie goed was verlopen en dat Elias na een week met lichte fysio mag beginnen. Volgens Mir zal het herstel tussen de 4 en 6 weken gaan duren.

Voor de komende MotoGP race op het circuit van Laguna Seca, dat befaamd is om haar Corkscrew chicane, zal Barbera in het team worden vervangen door Toni Elias. Elias werd vorige week na afloop van de Moto2 race op het circuit van Mugello wegens tegenvallende prestaties uit het Aspar Racing Moto2 team gezet en dientengevolge per direct beschikbaar. Elias is geen vreemde voor het team, in 2008 reed de 2010 Moto2 wereldkampioen al voor Pramac en behaalde twee podia in Brno en Misano.