Zoeken

Elias terug naar MotoGP voor LCR Honda

26 oktober 2010

Na een jaar afwezigheid zal Toni Elias het komende seizoen zijn rentree gaan maken in de MotoGP. De kersverse Moto2 wereldkampioen zal Randy de Puniet, die doorschuift naar Pramac Ducati, gaan vervangen in het LCR Honda team.

Toni_Elias.jpg

Dat Elias zijn rentree zal gaan maken in de MotoGP zat er al aan te komen, nadat Dorna een reddingsoperatie had gelanceerd om de leegloop in de MotoGP (Suzuki zal het komende seizoen nog maar met één rijder aan de start verschijnen, red.) een halt toe te roepen. Zo zou het financieel geplaagde Pramac Ducati financiële steun van de organisator krijgen, maar dan moest het team in ruil Toni Elias als rijder contracteren.

Volgens sportmagazine GPWeek heeft Elias echter een deal met Pramac Ducati, waar hij in 2009 al voor reed, echter afgewezen na gesprekken te hebben gehad met LCR baas Lucio Cechinello. Hoewel officieel nog niets is bevestigd zal volgens GPWeek Elias het komende seizoen gaan rijden voor het Honda team met opmerkelijke sponsor, en zal LCR's huidige rijder Randy de Puniet de vacante plek in het Pramac Ducati Team -waar de dit seizoen teleurstellende Mika Kallio het veld moet ruimen- gaan invullen.