Zoeken

Eerbetoon Barry Sheene tijdens Britse Grand Prix Silverstone

22 augustus 2013
Tijdens de Britse Grand Prix, die het volgende weekend op het circuit van Silverstone plaatsvindt, zal een eerbetoon worden gehouden aan Barry Sheene, die tien jaar geleden op 52-jarige leeftijd de strijd tegen kanker verloor.

Barry Sheene_Tribute

Het eerbetoon aan de Britse motorcoureur, die in 1976 en 1977 wereldkampioen werd in de 500cc en daarmee tot op de dag van vandaag de laatste Britse coureur is die in de wegrace Grand Prix tot wereldkampioen werd gekroond, zal plaatsvinden tussen de Moto2 race en de MotoGP. Dit jaar markeert het feit dat Sheene tien jaar geleden op veel te jonge leeftijd van 52 jaar overleed.

Aan de parade zullen familieleden van Barry Sheene, evenals voormalige teamgenoten en rivalen deelnemen, op een selectie van Barry's motoren. Barry's zoon Freddie Sheene, zijn zwager Paul Smart en diens neef Scott Smart, die momenteel actief is in het Brits Supersport kampioenschap, Steve Parrish en Randy Mamola zijn enkele van de namen die aan de parade zullen deelnemen. Barry's dochter Sidonie zal het vanaf de kantlijn gadeslaan.

Steve Parrish, voormalig teamgenoot en goede vriend van de familie:
Het eerbetoon aan Barry zal een fantastisch spektakel gaan worden en zal veel betekenen voor de fans die naar de Britse Grand Prix zullen gaan komen kijken. Er zullen veel fans van mijn generatie zijn die zich Barry Sheene nog herinneren, evenals jongere fans die - hoewel ze hem nooit hebben zien racen - veel over hem hebben gehoord.
Ik denk dat het een mooi eerbetoon wordt, hij was de laatste Britse wereldkampioen in de koningsklasse, maar het zal voor mij ook veel betekenen - ik zal er erg trots op zijn om de motor te rijden waarmee hij hier het laatst reed in '79, in dat epische gevecht met Kenny Roberts.