Zoeken

Edwards: ik kon Simoncelli niet ontwijken

1 november 2011
Voor het eerst sinds de noodlottige crash, waarbij Marco Simoncelli het leven heeft gelaten,  heeft Colin Edwards zich over het ongeluk uitgelaten waarbij hij en Valentino Rossi waren betrokken. Tegenover de Italiaanse sportkrant Gazella dello Sport heeft Edwards verklaard dat hij met geen mogelijkheid Simoncelli kon ontwijken.

Colin_Edwards

De 37-jarige Tech 3 Yamaha coureur knalde op 23 oktober vol op de San Carlo Gresini coureur, nadat deze na een bijna crash onverwacht en half naast zijn motor hangend dwars de baan overstak. Na de beelden van het ongeval te hebben gezien is Edwards tot de conclusie gekomen dat hij geen enkele kant op kon, zo is vandaag in de Italiaanse krant te lezen. Edwards, die zelf ook niet ongeschonden uit de strijd is gekomen en operatie aan zijn arm moet ondergaan, heeft het moeilijk met het verlies van een vriend en collega.

Colin Edwards:
Ik heb me wel duizend keer afgevraagd of ik anders had kunnen reageren. Maar ik heb de beelden van het ongeval gezien en er is maar één antwoord: ik kon geen enkele kant op.

Ik ben een vriend kwijtgeraakt en dat is een zwaar verlies. Marco was een ster, geliefd bij zijn fans vanwege zijn persoonlijkheid en charisma.

Vanwege zijn blessure zal Colin Edwards de laatste Grand Prix van het seizoen, die het komend weekend in Valencia wordt verreden, worden vervangen door de Amerikaan Josh Hayes.


Bron: Gazetta dello Sport