Zoeken

Ducati tekent tweejarig contract met Alstare

11 november 2012

Het gerucht ging al een tijdje, maar nu is het officieel: Ducati is een tweejarige verbintenis met het Belgische Alstare team aangegaan, dat met rijders Carlos Checa en Ayrton Badovini onder de naam 'Team Ducati Alstare' als officieel fabrieksteam aan het WK Superbike zal gaan deelnemen.

Alstare Ducati_1199
Bekend beeld voor onze Facebook gebruikers: de photoshop creatie werd op 1 november al op onze Facebook pagina gedeeld

De meeste fans zullen het Alstare team van Francis Batta kennen van de Suzuki periode van het team, maar daarvoor was Alstare al in het WK Supersport actief met de Ducati 748. Het team heeft haar hoofdkantoor in Alleur en is volgens Ducati een van de meest technologisch geavanceerde teams in de sport.

De monteurs van Alstare zullen nauw gaan samenwerking met de techneuten van Ducati, om de 1199 Panigale zo snel mogelijk competitief te krijgen. Tijdens de eerste test kwam Checa nog niet echt mee, waardoor er de komende winter nog het nodige werk te verrichten is. De eerste test is de komende week al gepland op het circuit van Aragon, eind deze maand gevolgd door een test op het circuit van Jerez.

Ernesto Marinelli, Ducati Superbike project manager:
Bij Ducati zijn we erg blij en vol vertrouwen met deze overeenkomst. Het professionalisme, de passie en het sportieve karakter van Francis Batta en zijn team zijn, samen met zijn structuur die een standaard zet op het gebied van uitrusting en organisatie, zijn vitale elementen voor onze plannen in de toekomst. We hebben veel werk te verrichten en ik ben ervan overtuigd dat we dat op de beste manier mogelijk zullen doen.

Francis Batta:
Voor mij is het een absolute sensatie om me opnieuw bij de Ducati familie te voegen. Samen zijn we in het verleden al erg succesvol geweest en Ducati is voor mij als merk altijd de norm gebleven. We gaan samen een uitdaging aan die erg motiverend is voor zowel mezelf als het team en we zullen er alles aan doen om dit tot een succesvol eind te brengen.