Zoeken

Ducati presenteert WK Superbike Team

28 januari 2014
Een kleine maand voor de start van het 2014 seizoen heeft Ducati het officiële Ducati Superbike Team gepresenteerd. De presentatie vond plaats in het Auditorium van de fabriek in Borgo Panigale en werd voor het eerst in de geschiedenis live via internet gestreamd.

Ducati SBK_Davies_Dall'Igna_Giugliano

Na enkele jaren van afwezigheid keert Ducati dit jaar als officieel fabrieksteam terug naar het WK Superbike, waar het in de vijfentwintig jaar SBK geschiedenis maar liefst 17 constructeurs- en 14 rijderstitels in de wacht wist te slepen.

Met de officiële terugkeer van het Ducati fabrieksteam is ook de samenwerking met Feel Racing weer hersteld, de in Crespellano, Bologna gevestigde logistieke en organisatorische structuur waarmee tot 2010 - het laatste jaar dat Ducati als officieel fabrieksteam aan het WK Superbike deelnam - werd samengewerkt.

De plannen voor het nieuwe seizoen werden op het podium gepresenteerd door Ducati Motor Holding CEO Claudio Domenicali, de bij Aprilia weggekochte Luigi Dall'Inga (General Manager Ducati Corse), Paolo Ciabatti (Sporting Director Ducati Corse), Ernesto Marinelli (SBK Project Director) en Team Manager Serafino Foti. Een brede delegatie die het duidelijk moest maken dat het Ducati weer ernst is in het WK Superbike.

Door Claudio Domenicali werd onderstreept hoe belangrijk het WK Superbike voor Ducati is. Ducati heeft haar naam te danken aan de vele overwinningen die met de van productiemotoren afgeleide racers zijn behaald, aldus Domenicali. De kans om oplossingen te ontwikkelen en race-kits aan klanten aan te kunnen bieden maakt het WK Superbike volgens de CEO tot een strategisch kampioenschap.

Volgens de bij Aprilia weggekochte Luigi Dall'Inga zijn de resultaten van de recente testen al bemoedigend en zijn door beide rijders goede rondetijden neergezet. Belangrijker is echter dat de commentaren bemoedigend zijn geweest en dat door beide rijders feedback wordt gegeven waarmee de 1199 Panigale kan worden verbeterd. Volgens Dall'Inga is er nog veel werk aan de winkel, maar is hij ervan overtuigd gedurende het seizoen de Panigale weer op het podium te krijgen.

Nadat door de heren de plannen voor het komende seizoen werden uitgelegd werden de twee rijders voor 2014 gepresenteerd. Voor de 24-jarige Davide Giugliano is dit het tweede seizoen op de 1199 Panigale, nieuw is de 26-jarige Brit Chaz Davies die de overstap van BMW naar Ducati heeft gemaakt. Volgens Davies, die nog maar kort met de Panigale heeft kennisgemaakt, heeft de machine veel potentie en zeker in staat om wedstrijden te winnen, maar moet er nog wel veel werk worden verricht.