Zoeken

Ducati geeft Hayden geen 2014 MotoGP contract

16 juli 2013
Nicky Hayden's dagen binnen het Ducati Factory MotoGP team zijn geteld. De 2006 wereldkampioen heeft van Ducati het afgelopen weekend te horen gekregen dat het komende seizoen voor hem geen plaats meer is binnen het MotoGP fabrieksteam.

Nicky Hayden_Sachsenring_2013

De combinatie Nicky Hayden en Ducati is nooit echt succesvol geweest. In de vijf jaar dat Hayden voor Ducati rijdt wist hij slechts drie keer met een derde plaats op het podium te finishen en zich slechts vier keer op de eerste startrij te kwalificeren. Terwijl Casey Stoner in de periode 2009-2010 maar liefst 17 keer op het podium stond, waarvan zeven overwinningen en ook Rossi in zijn Ducati periode beter dan Hayden presteerde.

Tijdens de Grand Prix van de Sachsenring heeft Ducati Hayden te kennen gegeven hem voor 2014 geen nieuw MotoGP contract aan te bieden. In plaats daarvan heeft Ducati de 31-jarige Amerikaan een contract aangeboden als fabrieksrijder in het WK Superbike op de Panigale R. Hayden zei afgelopen weekend het liefst in de MotoGP te willen blijven op een prototype machine, maar momenteel ziet dat er voor The Kentucky Kid niet goed uit.

Nicky Hayden:
Ik ben al door enkele Superbike teams gecontacteerd en ben daar zeker in geïnteresseerd. Natuurlijk, het liefst wil ik in de MotoGP blijven met de juiste motor en het juiste team, maar momenteel ziet dat er niet goed uit. Ik wil blijven racen, dus zal ik ook elders moeten gaan kijken.

Het vertrek van Hayden binnen het Ducati MotoGP team heeft de speculatie omtrent Cal Crutchlow weer aangewakkerd. De Britse Tech 3 coureur heeft zijn zinnen op een fabriekszitje gezet, maar heeft al van Yamaha te horen gekregen dat er voor hem geen plaats is binnen het Yamaha fabrieksteam en dat een derde fabrieksfiets geen optie is. Het afgelopen seizoen was Crutchlow al volop met Ducati in gesprek, maar Ducati trok dit jaar Crutchlow's teamgenoot Andrea Dovizioso als vervanging van Valentino Rossi aan.

Mocht Crutchlow de plaats van Hayden binnen het Ducati MotoGP Factory team gaan innemen, dan zullen Crutchlow en Dovizioso na een jaar weer als teamgenoten worden herenigd.