Drie op een rij voor Ian Hutchinson tijdens 2010 IOMTT

7 juni 2010

Ian Hutchinson is hard op weg dé man van de 2010 Isle of Man TT te worden. Nadat hij 's ochtends de eerste Supersport TT had gewonnen wist de Brit 's middags ook de Superstock TT op naam te zetten.

Met zijn uitzonderlijke prestatie wordt Hutchinson toegevoegd aan de wall of fame van coureurs die erin zijn geslaagd drie of meer TT overwinningen in een jaar op naam te zetten. Met nog twee races te gaan zou de Padgetts Honda rijder zelfs Philip McCallen's record van vier overwinningen in een jaar kunnen verbreken.

Ian Hutchinson plaatste zijn aanval in de laatste van vier ronden op Ryan Farquhar, die drie ronden lang de leiding in handen had gehad en met een minieme voorsprong van 5.54 seconden aan de laatste ronde was begonnen. Hutchinson reed de laatste ronde echter een recordtijd van 130.741 mph, en wist daarmee de Noord-Ierse KMR Kawasaki rijder op de streep 1.32 seconden voor te blijven. Farquhar zette een tijd van nét onder de 130 mph en wist daarmee ruimschoots voor Maxman Conor Cummins te finishen, waarmee twee Kawasaki's op het podium stonden.

Supersport TT, race 1:

Eerder die dag werd de eerste Supersport race van de 2010 Isle of Man TT verreden. Onder perfecte condities plaatste Guy Martin direct de aanval, en had bij het meetpunt Glen Helen al een kleine voorsprong van 1.7 seconden op Hutchinson. Bij Ramsey Hairpin wist Martin zijn voorsprong met eentiende seconde uit te breiden, maar in de daarop volgende Mountain sectie plaatste Hutchinson de aanval en nam de leiding over van Martin.

Beide Britten waren goed aan elkaar gewaagd, het eerste deel van de tweede ronde wist Martin de leiding weer in handen te nemen, maar keek tegen het einde van de tweede bij de eerste (en enige) pitstop tegen een achterstand van 3.39 seconden aan. Hutchinson won de race, Martin werd tweede en derde werd Michael Dunlop, die vanaf een negende plek bij de eerste doorkomst van Glen Helen al snel naar voren wist te rijden en al in de tweede ronde de derde plaats van Dan Kneen wist over te nemen.