Zoeken

Dovizioso tekent voor Tech3 Yamaha

9 oktober 2011
Andrea Dovizioso gaat het komend seizoen voor Tech3 Yamaha rijden. De Italiaanse Repsol Honda coureur heeft hiertoe besloten nadat duidelijk was geworden dat landgenoot Marco Simoncelli bij Honda het komend seizoen een betere status heeft gekregen.

Andrea_Dovizioso_Repsol_Honda

Dat Dovizioso binnen het Repsol Honda team het komend seizoen het veld zou moeten ruimen was al lange tijd bekend, nadat Honda had aangegeven voor 2012 het raceteam weer naar 2 rijders terug te willen brengen. De voormalig 125cc wereldkampioen had echter gehoopt het komend seizoen via een satellietteam op een volledig fabrieks-ondersteunde RC213V te kunnen rijden.

Dovizioso kreeg inderdaad een aanbod om het komend seizoen voor LCR Honda op een fabrieks-ondersteunde fiets te gaan rijden, maar wees het aanbod af nadat hem duidelijk was geworden dat Honda Simoncelli eenzelfde deal via Gresini had gedaan en de San Carlo coureur bovendien een voorkeursbehandeling bij Honda geniet. Simoncelli mocht onlangs namelijk al kennismaken met de 2012 racer.

Hoewel het nog niet officieel is en er nog enkele punten op de spreekwoordelijke i-en moeten worden gezet, is er volgens Dovizioso wel een overeenstemming met Hervé Poncharal en het Tech3 team. Omdat bij veel coureurs het contract eind 2012 afloopt heeft Dovizioso bewust gekozen voor een éénjarig contract met Tech3, om voor 2012 alle opties open te kunnen hebben staan.

Bron: GPone.com