Zoeken

De Angelis vervangt Spies in Laguna Seca

4 juli 2013
Alex de Angelis gaat tijdens de Grand Prix van Laguna Seca kortstondig zijn rentree in de MotoGP maken. De NGM Mobile Forward Racing Moto2 coureur is voor die wedstrijd aangetrokken door het Pramac MotoGP team, als vervanging van de nog steeds geblesseerde Ben Spies.

Alex de_Angelis_Pramac

Ter voorbereiding van zijn eenmalig optreden in het Pramac MotoGP Racing Team maakte de Angelis deze week kennis met de GP13 op het circuit van Misano, waar het team een test had ingepland samen met tweede rijder Andrea Iannone. De test moest vanwege noodweer met twee uur worden onderbroken, maar desondanks wist de Angelis meer dan 50 ronden op de Desmosedici te volbrengen.

De test was puur bedoeld om de Angelis met de Ducati Desmosedici kennis te laten maken. De Italiaan reed een tijd van 1'37.00, bijna twee seconden langzamer dan de 1'35.1 die Iannone op de GP13 'lab bike' wist te realiseren. Ter illustratie, Rossi reed vorig jaar een kwalificatietijd van 1'34.6 op het circuit waar hij zijn tweede podium van het jaar wist te realiseren.

In een persbericht werd door het team benadrukt dat de test vooral was bedoeld om de Angelis met de GP13 kennis te laten maken, en dat de focus niet op setup of snelle rondetijden lag. De vrije training voor aanvang van de MotoGP race op Lacuna Seca zal worden gebruikt om een goede setup voor de race te vinden.