Zoeken

Danny Webb maakt debuut op 2014 Isle of Man TT

23 januari 2014
De Britse voormalig Moto3 coureur Danny Webb zal dit jaar zijn debuut op het eiland Man gaan maken. De 22-jarige coureur uit Kent zal in maar liefst vier wedstrijden aan de start verschijnen: de Dainese Superbike, RL360° Superstock, bikesocial.co.uk Lightweight en de Pokerstars Senior TT.

Danny Web_KMR_Kawasaki

Danny Webb maakte in 2007 zijn debuut in de 125cc in het team van Arie Molenaar en kwam drie seizoenen voor het team uit. In 2010 maakte Webb de overstap naar het Spaanse Andalucia Cajasol Grand Prix Team en behaalde met dat team zijn beste resultaat: 10e in de eindstand met 93 punten in totaal.

In 2011 maakte Webb de gewaagde overstap naar het nieuwe Mahindra en wist in de laatste wedstrijd weliswaar de pole position te bemachtigen, maar eindigde met 24 punten slechts als 19e overall. De overstap van 125cc tweetakten naar Moto3 viertakten verliep voor het team desastreus: Webb scoorde het hele seizoen geen enkele punt, terwijl diens teamgenoot Marcel Schrotter halverwege het seizoen de overstap naar de Moto2 met Bimota maakte.

Het afgelopen seizoen maakte Webb de overstap naar het Ambrogio Suter Honda team en wist - ondanks dat de Honda in de Moto3 de langzamere motor is - weer punten te sprokkelen, maar raakte in Assen geblesseerd en werd in het team vervangen door Jules Danilo. Webb switchte het WK Supersport en reed vanaf de Nurburgring voor het PTR Honda team, waar hij alleen in de laatste wedstrijd van het seizoen punten wist te scoren.

Met vooralsnog geen zitje voor het 2014 seizoen leek er op een trieste manier een einde te komen aan de veelbelovende carrière van de Brit, maar naar nu bekend is gemaakt heeft Webb de overstap naar het road racing gemaakt. Webb zal gaan rijden voor het team van voormalig Isle of Man TT coureur Ryan Farquhar op de Kawasaki ZX-10R en ER-6f.

Danny Webb:
Ik ben een grote van van de Isle of Man TT. Ik heb het evenement al eens bezocht en heb altijd gezegd dat ik hier ooit zou willen racen. Het is iets wat de laatste tijd meer en meer in mijn gedachten speelde en toen de kans kwam om met Ryan Farquhar, die met van de beste motoren op de startgrid weet te zetten, te doen kon ik geen nee meer zeggen.
Het zal na jaren in de Grand Prix Paddock een grote uitdaging voor me worden, maar het is iets waar ik echt naar uitkijk. Ik zie dit niet als een eenmalig iets en ik weet dat het flink wat jaren zal duren voordat ik de weg ken, maar ik kan niet wachten om mijn debuut te gaan maken.