Zoeken

Dani Pedrosa is succesvolle operatie ondergaan

7 april 2011
Dani Pedrosa is in Barcelona een succesvolle operatie aan zijn sleutelbeen ondergaan. Tijdens de operatie werden de titanium plaat en schroeven, die waren aangebracht na zijn vervelende crash het afgelopen jaar op Motegi, verwijderd.

Dani_Pedrosa

Hoewel  zijn sleutelbeenbreuk genezen leek te zijn bleef Pedrosa klagen over een pijnlijke arm, met name in de tweede helft van de race waardoor hij niet meer voldoende kracht kon zetten. Enkele dagen voor de Grand Prix op Jerez onderging Pedrosa aanvullend onderzoek, waaruit bleek dat een hersteloperatie noodzakelijk was.

Doel van de operatie was de druk op Pedrosa's linker subclavische ader te verminderen, die de vermoeidheid en het pijnlijke gevoel had veroorzaakt. Naast het verwijderen van de titanium plaat en schroeven is ook de subclavische ader van het beschadigde weefsel gescheiden. De operatie werd uitgevoerd door Dr. César Garcia-Madrid en Dr. Joaquim Casanas.

Pedrosa zal tot vrijdag in het ziekenhuis blijven voor verdere behandeling. De volgende week zal hij de doctoren opnieuw bezoeken om zijn revalidatie te bespreken om weer tijdig fit te kunnen zijn voor de komende Grand Prix, die op 1 mei op Het Portugese Estoril zal plaatsvinden.