Zoeken

Dakar 204 - dag 10: vierde etappezege voor Barreda

15 januari 2014
Joan Barreda heeft zijn vierde overwinning in de 2014 Dakar Rally bijgeschreven. De HRC rijder wist in de zandduinen van Chili flink wat van zijn achterstand op Marc Coma goed te maken, die genoegen moest nemen met een vijfde tijd.

Joan Barreda_2014_Dakar

De tiende etappe van Inquique naar Antofagasta was een zware beproeving voor de motoren. Bijna 700 kilometer moest er worden afgelegd, waarvan 631 kilometer stage. Barreda was in het bivak nog met een extra tijdstraf van 15 minuten geconfronteerd, omdat hij in een gecontroleerde zone te hard had gereden als gevolg van een falend Sentinel alarm dat rijders waarschuwt wanneer zo'n zone wordt genaderd.

Barreda was er de tiende dag echter op gebrand om wat van zijn inmiddels tot 55 minuten opgelopen achterstand goed te maken. Al vroeg in de getimede stage lag Barreda op kop en bouwde in het eerste deel van de stage een voorsprong van meer dan vijf minuten op teamgenoot Helder Rodrigues op, terwijl Coma al tegen een achterstand van bijna tien minuten aankeek.

In het tweede deel bouwde Barreda zijn voorsprong verder uit en scoorde zijn vierde dagoverwinning, de vijfde voor Honda in totaal. Rodrigues zette de tweede tijd, waarmee Honda zijn eerste een-twee binnen heeft. Achter de twee Honda's eindigden de Yamaha's van Cyril Despres en Olivier Pain op de derde en vierde plaats, terwijl Marc Coma met de vijfde plaats genoegen moest nemen.

Uitslag etappe 10:

Tussenstand: