Zoeken

Crutchlow naar Ducati?

21 juni 2012
Ducati is in gesprek met Cal Crutchlow. Het Italiaanse merk, dat al twee seizoenen geen overwinning meer in de MotoGP heeft behaald, heeft de Britse coureur een tweejarig contract aangeboden, zo wisten onze Britse collega's van motorcyclenews na afloop van de Britse Grand Prix te onthullen.

Cal_Crutchlow_Yamaha

In zijn tweede seizoen bij het Yamaha Tech3 team heeft Cal Crutchlow absoluut een geweldige start gemaakt. De 26-jarige Brit staat momenteel 4e in het wereldkampioenschap en is daarmee na Jorge Lorenzo de beste Yamaha coureur. De smaak van champagne mocht hij nog niet proeven, maar dit seizoen weet Crutchlow het menig fabriekscoureur aardig lastig te maken.

Zijn slechtste resultaat was een 8e plaats op Le Mans, maar erg indrukwekkend was zijn 6e plaats afgelopen weekend op Silverstone, waar hij vanaf de laatste positie had moeten starten. En dus zijn veel ogen op Crutchlow gericht, niet in de laatste plats omdat zijn contract eind dit jaar met Tech3 ten einde is.

Crutchlow heeft tegenover teamleider Hervé Poncheral verklaard graag bij Yamaha te willen blijven, maar dan wel op een échte fabrieksfiets. De voormalig WK Supersport wereldkampioen is echter ook in gesprek met Ducati, zo verklaarde Ducati MotoGP teammanager Vittoriano Guareschi tegenover MCN. Guareschi zei dat Crutchlow's inspirerende en agressieve optreden tijdens de race op Silverstone bij de Ducati fabriek erg tot de verbeelding spreekt

Guarischi tegenover MCN:
We zijn in gesprek met Cal. Hij is een snelle en agressieve rijder en ik denk dat het voor hem mogelijk is om met onze fiets goede resultaten neer te zetten. Hij zit nu bij Yamaha en Yamaha zal 'm ook van dichtbij aan het observeren zijn en het zal niet gemakkelijk zijn voor ons om 'm weg te kapen of gemakkelijk voor Yamaha een goede rijder als hem te verliezen.

Hoewel Crutchlow tegenover MCN heeft verklaard het niet uit te maken of hij in het officiële fabrieksteam zit, of bij Tech3 een fabrieksmachine ter beschikking krijgt, lijkt dat laatste geen echte optie te zijn. Dat zou tegen de jarenlange policy van Yamaha zijn, dat altijd verschil heeft gemaakt tussen het fabrieksteam en het satellietteam, en volgens Yamaha's baas Lin Jarvis zal daar in de toekomst ook niet van worden afgeweken.

Met Lorenzo in de pocket zal Yamaha geen haast hebben bij het tekenen van de tweede coureur. Spies, Crutchlow en Dovizioso azen op dat ene vrije zitje, en om 't nog gecompliceerder te maken gaat het gerucht dat ook Valentino Rossi een terugkeer naar Yamaha zou overwegen.

Bron: MCN