Zoeken

Colin Edwards zet snelste tijd tijdens MotoGP test

26 november 2011
Colin Edwards heeft de snelste tijd gezet tijdens de driedaagse Moto2 en MotoGP test, die de afgelopen week op het Spaanse circuit van Jerez heeft plaatsgevonden. Tenminste, voor zover er door de aanwezige teams tijden werden vrijgegeven.

Colin_Edwards_NGM_Forward_Racing_Jerez_test_2011

De driedaagse test op Jerez werd voornamelijk bijgewoond door de nieuwe CRT teams, die met het pas laat bekend worden van teams en machines een behoorlijke achterstand op de MotoGP fabrieksteams hebben. Van de officiële fabrieksteams was alleen het Marlboro Ducati team aanwezig, echter niet met coureurs Valentino Rossi en Nicky Hayden, maar WK Superbike wereldkampioen (en ex- Ducati MotoGP coureur) Carlos Checa en testrijder Franco Battaini. Beide reden met de GP12 met aluminium frame, maar informatie en rondetijden werden door de fabriek niet vrijgegeven.

Waar Colin Edwards alleen dag 1 en 2 in actie kwam maakte Randy de Puniet op de tweede dag zijn debuut met de CRT machine. De Puniet reed op de Aspar Team Aprilia, dezelfde motor die de vorige week nog door Aprilia testrijder Alex Hofmann was getest op het circuit van Valencia. De Fransman reed op de machine enerzijds om voor het team te testen en anderzijds om uit te zoeken wat de machine, die de basis moet zijn voor de CRT machine waarmee het team het volgend jaar wil gaan rijden, in z'n mars heeft. Ook van Randy de Puniet werden door het team geen tijden vrijgegeven.

Verder kwam ook het nieuwe CRT BQR FTR Kawasaki team in actie, met Yonni Hernández en Iván Silva. De Silva reed de eerste dag nog op een Inmotec prototype, maar stapte de tweede dag over op de BQR machine. Echt hoopgevend waren de tijden van de CRT machines niet. Colin Edwards reed op de NGM Forward BMW racing CRT machine de eerste dag een tijd van 1'43.9, en wist deze de tweede dag aan te scherpen tot 1'42.6.

Niet alleen was Edwards daarmee een flink stuk langzamer dan zijn eigen kwalificatietijd dit jaar (hij reed dit jaar een kwalificatietijd van 1'39.8), bovendien was het slechts drietiende seconde sneller dan Scott Redding op de Marc VDS Moto2 machine. Beide BQR coureurs bleven zelfs boven de 1'44 te steken, en waren daarmee langzamer dan bijna alle aanwezige Moto2 coureurs.