Zoeken

Checa rest van het seizoen uitgeschakeld

18 september 2013
Carlos Checa zal de resterende drie wedstrijden van het WK Superbike niet meer in actie komen. Testen in het ziekenhuis in Spanje hebben uitgewezen dat Checa zijn bekken heeft gebroken, waarvoor hij nog deze week zal moeten worden geopereerd. Volgens de doktoren duurt het daarna minstens tien weken voordat de bekken zijn hersteld.

Carlos Checa_Istanbul

Het startveld van het WK Superbike begint aardig uit te dunnen. Nu staan er dit jaar al niet al te veel coureurs aan de start, maar de vele crashes op de Nurburgring en in Istanbul hebben het veld nóg verder uitgedund. Was het in Duitsland Jonathan Rea die met serieuze verwondingen naar het ziekenhuis moest worden afgevoerd, in Istanbul kwamen de eerste vrije training beide Alstare coureurs Checa en Badovini en FIXI Cresent Suzuki coureur Leon Camier ernstig ten val.

Voor Checa is het nu einde oefening voor wat het geplaagde 2013 seizoen betreft. Onderzoek in het ziekenhuis in Spanje heeft uitgewezen dat Checa bij zijn val zijn bekken heeft gebroken, waarvoor hij nog deze week onder het mes zal moeten gaan. Volgens de doktoren staat voor de breuk een herstelperiode van minstens tien weken, waardoor hij dit seizoen verder vergeten kan.