Zoeken

Chaz Davies naar Ducati Superbike Team

28 oktober 2013
Hoe het nieuwe WK Superbike team er met het wegvallen van Alstare uit zal zien is nog niet bekend, maar Ducati heeft vandaag alvast wel haar rijders voor het komende seizoen bekend gemaakt. Davide Giugliano is ook volgend seizoen van de partij, en zal worden bijgestaan door Chaz Davies, die de vrijgekomen plaats van Carlos Checa in zal nemen.

Chaz Davies

Na een jaar met op z'n zachtst gezegd teleurstellende resultaten is Ducati erop gebrand om dat het volgend seizoen stukken beter te doen. Met de bekendmaking van de nieuwe rijders voor het fabrieksteam hebben de Italianen tevens hun toewijding voor het 2014 en 2015 seizoen laten zien. Ducati is er nog steeds van overtuigd dat de 1199 Panigale, die in menig superstock kampioenschap onverslaanbaar is, ook op het hoogste niveau dat WK Superbike heet, beter moet kunnen presteren.

Voor de vandaag 24 jaar geworden Davide Giugliano zal het volgend jaar zijn tweede jaar in het Ducati fabrieksteam zijn, de 26-jarige Chaz Davies maakte als 2011 WK Supersport wereldkampioen in 2012 zijn opwachting in het WK Superbike in het ParkinGO Aprilia team en reed het afgelopen seizoen voor het GoldBet BMW Superbike team.

Het nieuwe Ducati Superbike team zal nog deze week naar Jerez de la Frontera afreizen voor een eerste van in totaal drie wintertesten, die op 30 en 31 oktober op het Spaanse circuit zal plaatsvinden. Meer gedetailleerde informatie over de organisatiestructuur en het management van het team zal de komende weken bekend worden gemaakt.