Zoeken

Castrol Honda keert terug naar WK Superbike bij Ten Kate

19 januari 2011

Na bijna tien jaar afwezigheid keert Castrol Honda terug naar het WK Superbike. De oliegigant heeft zich als titelsponsor verbonden met het Ten Kate Honda World Superbike raceteam, dat eind vorig jaar afscheid moest nemen van Hannspree als hoofdsponsor.

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_1.jpg

Met de lancering van het Castrol Honda team is het raceteam uit Nieuwleusen aan een nieuwe fase van het WK Superbike avontuur begonnen, vorig jaar al had Honda laten weten voor 2011 zich op het WK Superbike te willen concentreren hetgeen door de nieuwe verbintenis met titelsponsor Castrol wordt onderstreept.

Het Castrol Honda Raceteam was in het verleden met drie wereldtitels al een succesvolle combinatie, in 1997 werd John Kocinski op de RC45 wereldkampioen, in 2000 en 2002 behaalde zijn landgenoot Colin Edwards op de VTR SP1 en SP2 de wereldtitel. Castrol's verbintenis met Honda gaat trouwens nog veel verder terug, al in 1959 verbond de oliegigant zich met Honda tijdens de 1959 Isle of Man TT en in 2009 werd het 50-jarig verbond tussen de twee bedrijven gevierd.

Donald Smith, sponsorship manager, Global Marketing Unit, Castrol:
Castrol is verheugd om zich weer met Honda te verbinden voor de terugkeer van het beroemde Castrol Honda World Superbike team op circuits over de hele wereld. Motorracen biedt Castrol een ultiem platform om onze geavanceerde Castrol Power One technologie te testen en ontwikkelen, en het Castrol Honda World Superbike team biedt een krachtig en opwindend platform om de performance van onze Castrol Power One producten te demonstreren.
Ronald ten Kate, teammanager:
Toen ons World Superbike raceavontuur alweer vele jaren geleden begon was Castrol Honda hét team in de paddock waar iedereen tegenop keek, wiens professionele en performance standaard was wat we wilden bereiken. Het is een eer voor ons om nu onder de vlag van deze beroemde en historische succesvolle banner te kunnen racen en we zijn bevoorrecht om in de voetstappen te kunnen treden van het team wat we in het verleden zo hebben bewonderd. Je kunt er zeker van zijn dat iedereen in de Ten Kate Racing organisatie - rijders, monteurs en alle mensen in de werkplaats - zijn 100% toewijding zal geven aan deze werkelijk opwindende nieuwe fase van onze World Superbike campagne.

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_2.jpg

Het Castrol Honda World Superbike team zal het komend jaar uitkomen met Jonathan Rea en Ruben Xaus. Voor de 23-jarige Rea is dit het derde jaar in het WK Superbike en in het team van ten Kate, de 32-jarige Xaus zal dit seizoen zijn debuut gaan maken in het team uit Nieuwleusen. Rea werd het afgelopen jaar met twee overwinningen 5e in de eindstand en wordt door ten Kate gezien als serieuze kanshebber voor de 2011 wereldtitel, terwijl Xaus in zijn carrière 11 overwinningen en 35 podia wist te scoren.

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_Jonathan_Rea.jpgJonathan Rea:
Een van mijn inspiraties in de racerij was het iconische gevecht tussen Castrol Honda's Colin Edwards en Troy Bayliss in het epische 2002 seizoen. Het is een eer voor mij om in dezelfde beroemde kleuren te gaan racen in 2011 en ik zal mijn uiterste best doen om te doen wat Colin destijds voor het Castrol Honda team deed.

Ik denk dat de fiets er fantastisch uitziet en weet dat de mannen bij Ten Kate hard hebben gewerkt aan de technische ontwikkeling sinds het vorige seizoen en kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te kunnen starten.

 

Castrol_Ten_Kate_Honda_2011_Ruben_Xaus.jpgRuben Xaus:
Na vele jaren van racen op WK Superbike niveau is het leuk en belangrijk voor mij om deel uit te maken van een groot project als dit nieuwe Castrol Honda team. De grootste motorfabrikant ter wereld en een van de grootste fabrikanten van smeermiddelen hebben krachten gebundeld en steunen het Ten Kate team, wat met veel wereldtitels al erg succesvol is geweest. Alles bij elkaar is het een grote en opwindende mix en ik wil mijn talent en elke poging geven om Castrol en de Honda CBR1000RR tot een regelmatig winnende partnerschap in het 2011 kampioenschap te maken.