Zoeken

Casey Stoner vliegt naar Australie voor operatie

24 augustus 2012
Op de vooravond van de Tsjechische Grand Prix Heeft Casey Stoner besloten naar Australië terug te keren. De Repsol Honda coureur zal daar een operatie aan zijn enkel ondergaan, die hij vorige week tijdens de kwalificatie van de Indianapolis Grand Prix met zijn val ernstig blesseerde.

Casey_Stoner_Indianapolis

Gisteravond vertrok Stoner naar Australië, nadat zijn doctoren hem hadden geadviseerd zijn enkel te opereren, om permanente schade te voorkomen. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Tsjechische Grand Prix in Brno bevestigde Stoner geen idee te hebben hoe lang het herstel zal gaan duren.

Casey Stoner:
Ze moesten de CD (met de scans) opsturen, en die hebben ze vandaag de hele dag bestudeerd. Ze besloten dat het ergste wat ik kon doen is door blijven gaan en blijven rijden. Het beste was meteen terug te gaan en zo snel mogelijk te opereren, wat ons het snelste herstel voor het eind van het seizoen geeft, en hopelijk kunnen we weer terugkeren.

Het zag er de hele tijd al naar uit dat deze beslissing zou gaan vallen. Ik was door iedereen geadviseerd om zondag niet op Indianapolis te rijden, en dus had ik niet verwacht dat de situatie hier beter zou zijn. Het is absoluut teleurstellend, het is niet wat we wilden, zeker niet in mijn laatste seizoen. We krijgen nu een aantal 'linksom' circuits en circuits waar ik de voorkeur aan geef. Je weet maar nooit wat in het late stadium van het seizoen zou kunnen gebeuren, maar we zullen blijven pushen. 

Ik heb er geen spijt van (racen op Indianapolis), ik heb in het verleden me nooit wat aangetrokken van wat anderen zeiden, wat dit soort zaken betreft. Maar voor nu, als zich nog een incident zou voordoen zou de schade gigantisch zijn. Het is alleen frustrerend om te denken wat we hadden kunnen doen als dit niet was gebeurd.

De huidig wereldkampioen hoopt zijn rentree te kunnen maken tijdens zijn thuiswedstrijd op Phillip Island eind oktober, maar zei dat nog niets kan worden bevestigd totdat de operatie heeft plaatsgevonden.

Casey Stoner:
Ik denk dat ik op Phillip Island weer van de partij kan zijn. Het hangt echter helemaal van de operatie af, hoe de doctoren het zien. Hopelijk krijgen ze me weer zo snel mogelijk op de baan zodat ik tenminste nog een paar wedstrijden kan rijden voor het eind van het seizoen. Het hoeft echter niet af te hangen van wat de doctoren zeggen.