Zoeken

Casey Stoner stopt met racen

18 mei 2012
Regerend wereldkampioen Casey Stoner heeft op de vooravond van de Franse Grand Prix de paddock verbijsterd door tijdens de persconferentie te onthullen aan het eind van dit seizoen zijn MotoGP carrière te beëindigen.

Casey_Stoner_Le_Mans

Tijdens de persconferentie gaf Stoner aan dat zowel persoonlijke redenen als de nieuwe richting die Dorna met de introductie van de veel langzamere CRT machines is ingeslagen ten grondslag hebben gelegen aan zijn beslissing aan het eind van dit seizoen zijn MotoGP carrière te beëindigen ten grondslag hebben gelegen.

Casey Stoner:
Na lange tijd te hebben nagedacht en met mijn familie en vrouw te hebben besproken ben ik tot dit besluit gekomen. Het zat er al een paar jaar aan te komen, maar aan het eind van dit seizoen zal ik mijn carriere in de MotoGP beeindigen en andere dingen met mijn leven gaan doen.

Na zoveel jaar de sport waar ik zoveel van hou te hebben beoefend, en waar mijn familie en ik zoveel voor op hebben moeten offeren, is de sport zoveel veranderd dat het punt is bereikt dat ik er geen plezier meer aan beleef. Ik heb er de passie niet meer voor, dus is het beter om nu te stoppen. Het zou mooi zijn als ik kon zeggen nog een jaar te blijven, maar waar houdt het dan op? Dus hebben we besloten nu te stoppen.

Mijn beslissing zal geen invloed hebben op het huidige seizoen. We willen nog steeds wedstrijden winnen en we zullen nog steeds 110% geven, of zelfs nog meer.

k volg dit kampioenschap nu al geruime tijd en het is eenvoudig te zien wat werkt en wat niet werkt. Er zijn vele, vele redenen, maar in principe ligt het aan mij, dat ik de passie voor racen  en mijn plezier in de sport ben verloren. Natuurlijk, ik zal dit jaar met plezier blijven rijden, maar ik weet zeker dat met doorrijden ik een verkeerde beslissing zou maken.

Er zijn veel dingen die ik in mijn leven zou willen doen. Ik wel niet blijven racen en op het punt te komen mijn passie voor motoren te verliezen. Ik hou van motoren, ze zijn er mijn hele leven geweest, maar als ik door blijf gaan ben ik bang mijn passie helemaal kwijt te raken. Misschien dat ik betrokken blijf bij de sport, als ik er de energie voor kan vinden, misschien om jonge rijders te helpen, of zoiets.

We hebben een geweldige carriere gehad, we hebben fantastische wedstrijden gereden en voor mijn gevoel had ik mijn hoogtepunt al in 2007 met de eerste wereldtitel bereikt. Dit was mijn droom, om wereldkampioen te worden. Het is een moeilijke weg met ups en downs, maar wel een mooie. Ik zal geen spijt hebben.