Zoeken

Casey Stoner heeft driedaagse test Sugo afgerond

1 november 2013
Op het circuit van Sugo heeft Casey Stoner een driedaagse test voor HRC afgerond. De voormalig wereldkampioen reed alleen op de 2013 en 2014 RC213V prototype, voor de productieracer kwam men uiteindelijk tijd te kort.

Casey Stoner_HRC

Waar het circuit van Motegi als thuisbasis voor Honda wordt gezien besloot HRC het afgelopen week over een andere boeg te gooien en voor de derde ingeplande test met Casey Stoner naar het circuit van Sugo, hol van de Yamaha leeuw, uit te wijken. Niet eerder was er door Honda op dit circuit getest, waardoor men geen data om te vergelijken had.

Gedurende de driedaagse test zijn door Casey Stoner verschillende onderdelen getest, waaronder een nieuw frame en een nieuw motorblok. Voor het eerst waren de weergoden Honda goed gezind. Pas op de laatste middag van de driedaagse test was het gaan regenen, maar toen was de test van het prototype al afgerond. De test van de productieracer schoot er echter bij in, die werd door Takumi Takahashi afgerond.

Casey Stoner:
Het zijn drie goede dagen geweest en we hebben veel tijd op de baan doorgebracht. Zeker gezien het feit dat het hier vroeg donder en koud wordt. We hadden een druk testschema gebaseerd op de huidige 2013 machine en een geüpdate versie van de 2014 machine. Beide hebben enkele zeer positieve aspecten en we proberen ze beter te begrijpen. Het was een beetje tricky hier in Sugo, omdat we geen vergelijkingsmateriaal hadden - we waren hier voor het eerst. Al met al was het een goede test en voor het eerst werden we niet door regen onderbroken.