Zoeken

Carloc Checa gaat GP12 testen

6 oktober 2011
Met alle testdagen voor de GP12 racer al bijna opgesnoept zal Ducati andere wegen moeten bewandelen om de ontwikkeling van de 2012 racer door te laten gaan. Een van die wegen gaat via de kersverse WK Superbike wereldkampioen Carlos Checa, die naar eigen zeggen binnenkort gaat helpen met de ontwikkeling van Desmosedici GP12.

Carloc_Checa_World_Champion

Met Nicky Hayden als vervanger van de geblesseerde Valentino Rossi is het Ducati MotoGP team afgereisd naar het Spaanse Jerez, waar vandaag de laatste test van de 2012 1000cc MotoGP racer wordt uitgevoerd. Om de ontwikkeling van de volgend jaar nieuwe 1000cc racers te stroomlijnen is het de teams dit seizoen slechts acht dagen toegestaan de 2012 racers door de huidige MotoGP coureurs te laten testen. Het overige ontwikkelingswerk zal door testrijders van het team moeten worden gedaan.

Een beperking die recentelijk nog door negenvoudig wereldkampioen Valentino Rossi was bekritiseerd, omdat teams hierdoor ernstig worden beperkt in hun ontwikkeling. Niet in de laatste plaats omdat de GP11 in handen van Valentino Rossi niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd en de Italianen voor komend seizoen een grote achterstand zullen moeten overbruggen.

Om naast input van testrijders Franco Battaini en Vittoriano Guareschi de GP12 ook door ‘echte’ coureurs te laten testen heeft Ducati een verzoek aan wereldkampioen Carlos Checa gedaan. Checa vertelde dit in een interview met het Spaanse Motoworld.es na afloop van het WK Superbike op Magny Cours.

De Desmosedici is geen onbekende voor Carlos Checa, de Spanjaard reed in 2005 al voor het Marboro Ducati MotoGP team, en verving het afgelopen seizoen in het Pramac team nog de geblesseerde Mika Kallio tijdens de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Bovendien heeft Carlos Checa dit seizoen tijdens testen op Mugello al meermaals met de 1198 racer snellere tijden op de klok gezet dan Rossi op de MotoGP machine.

Bron: Motoworld.es